Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Uusi poliittinen liike – Kansallinen Viskipuolue

Koko Suomen eduskunta on täynnä puolueita, joiden tehtävä näyttäisi olevan suomalaisen työn ja yrittämisen tekeminen mahdollisimman vaikeaksi tehtailemalla jatkuvasti uusia työnteon esteitä. Lisäksi poliitikot haluavat säädellä kansalaisten elämäntapoja pilkuntarkasti lähtien siitä, mihin kellonaikaan saamme käydä ruokakaupassa ostamassa elintarvikkeita ja missä osoitteessa sijaitsee liike, josta saisi päänsärkylääkettä. Vaikka perustaisi yrityksensä viranomaisten sallimaan osoitteeseen, pitää silloin tällöin maksaa järjettömiä lupamaksuja, kuten esimerkiksi 200e lupamaksu kampaajille, jotka haluavat pitää liikkeensä auki itsenäisyyspäivänä.

Suomen poliittisessa kentässä ei ole järkiperusteista päätöksentekoa ja vapausaatetta kulmakivenään käyttävää puoluetta. Tästä syystä olemme perustaneet uuden yhdistyksen, jonka tavoitteena on pyrkiä puolueeksi, jotta suomalaisilla olisi edes teoriassa mahdollisuus valita vaihtoehto, joka avoimesti vastustaa epädemokraattista ja ideologista päätöksentekoa, järjetöntä byrokratiaa ja täysi-ikäisten kansalaisten holhousta.

Kaikki ihmiset, jotka allekirjoittavat yleisohjelmamme tavoitteet ja periaatteet, ovat tervetulleita puolueen toimintaan haluamallaan aktiivisuustasolla. Mukaan pääsee lähettämällä sähköpostia osoitteeseen juhani.kahara(a)viskipuolue.fi. Puolueen perustamispuuhailua voi seurata myös osoitteessa facebook.com/viskipuolue. Tarvitsemme myös näkyvyyttä, joten kehotan asiasta kiinnostuneita myös jakamaan tämän kirjoituksen sosiaalisessa mediassa.

 

Kansallisen Viskipuolueen yleisohjelma – 19.10.2014

Kansallisen Viskipuolueen toiminnassa toteutetaan tässä periaateohjelmassa mainittuja arvoja ja periaatteita. Kansallisen Viskipuolueen keskeisimmät periaatteet ovat järkiperusteinen päätöksenteko sekä vapausaate.

I Järkiperusteinen päätöksenteko – Uutta Suomessa

Kaiken yhteiskunnallisen päätöksenteon tulee noudattaa rationaalisuuden ja avoimuuden periaatteita. Järkevässä päätöksenteossa yhteiskunnallisia tavoitteita lähestytään rationaalisen päättelyn kautta hyödyntämällä tieteellistä tietoa tai riippumattomia selvityksiä. Päätöksenteon tavoitteiden taustalla olevat arvot tulee tuoda perustellusti julki. Avoimuuden periaate tarkoittaa, että päätösten taustalla olevan aineiston ja siitä vedettyjen johtopäätösten on oltava julkisia jo päätöksentekoprosessin aikana.

II Vapausaate

Valtio on ihmistä varten, eikä ihminen valtiota varten. Jokaisella ihmisellä on oikeus omaisuuteen ja omaan kehoonsa. Ihminen on lähtökohtaisesti vapaa tekemään mitä tahansa, kunhan kunnioittaa muiden ihmisten vastaavaa oikeutta, eikä aiheuta muille ihmisille vaaraa. Lähtökohtaisesti ihmisellä on myös vastuu omasta toiminnastaan ja sen mahdollisista seuraamuksista itselle ja muille. Heikommassa asemassa olevista ihmisistä tulee kuitenkin pitää huolta kaikissa tilanteissa.

III Valtion rooli

Valtion ensisijainen tehtävä on turvata olosuhteet, joissa kaikilla kansalaisilla on mahdollisuus vapaaseen ja hyvään elämään. Valtion tulee hoitaa yhteiskunnan kannalta tarpeellisia asioita, joiden järjestäminen ei muuten järkevästi onnistu. Valtion ei tule säännellä mitään yksityisten tahojen toimintaa ilman painavia yhteiskunnallisia perusteita.

IV Demokratia

Demokratia on toistaiseksi onnistunein valtiollinen päätöksentekojärjestelmä. Kaiken valtiollisen päätöksenteon tulee noudattaa demokraattisia periaatteita. Suomessa ylintä valtaa käyttää vaaleilla valittu eduskunta, eikä sen tule ulkoistaa valtaa muille tahoille. Päätöksiä tehdään osana kansainvälistä yhteisöä silloin, kun käsiteltävän asian laajuus sitä vaatii.

V Työ ja yrittäminen

Valtion tulee lainsäädännöllä luoda suotuisat olosuhteet yrittämiselle ja työn tekemiselle. Yrittämiseen liittyvän byrokratian tulee olla mahdollisimman yksinkertaista. Työmarkkinoiden tulee olla joustavat ja työehtojen paikallisen sopimisen tulee olla mahdollista. Tulonsiirrot eivät saa luoda kannustinloukkuja – työn tekemisen tulee olla aina kannattavaa.

VI Tieteen, taiteen ja kulttuurin merkitys

Suomi voi menestyä ainoastaan panostamalla sivistykseen ja koulutukseen. Valtion tulee taata kansalaisilleen tasapuoliset mahdollisuudet kehittää itseään. Yleissivistys luo edellytykset yhteiskunnalliselle kehitykselle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Miten tukiaiset, maltaan tuotannolle?

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Emme kannata yritystukia edes niin jaloon tuotteeseen. Olisi varsin hassua vaatia mallastuotteita käyttämättömiä maksamaan maltaan tuotannosta.

Pekka Iiskonmaki

En pidä viskin mausta, mutta kansallisen edun nimissä voin sitäkin juoda. Tosin Suomen ulkopuolta ostettuna.

Tuomas Järvilaki

En minäkään pidä tuon "rakettipolttoaineen" mausta.
Ajatella, ensin käytetään vilja tai rypäleet, tislataan siitä nykymenetelmin "ultra pure" vodkaa, sitten mennään pilaamaan tavara tynnyrin, turpeen ja suksitervan mauilla.
Homma sai alkunsa luultavasti silloin, kun ei osattu tislata kunnolla.
Pontikan maku (poltettu kumi) piti peittää jotenkin.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Kyllä vodkankin makuun vaikuttaa, mistä se on tislattu joten eiköhän viskillekin osa ansiosta tule siitä että siihen käytetään mallasta. Silkka viljaviski tosiaan on kirjaimellisesti kuin vodkaa ennen tynnyreihin säilömistä.

Vastaavasti tiedetään pontikan keitossa joukkoon lisätyn tarvittaessa lapiollinen tai pari paskaa - oiva ja halpa bioaines kun on. Menekin takaamiseksi tätä tuskin on kerrottu asiakkaille.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

\o/
Nimen etymologia on hyvä: viski, avi ja järjen vähäinen käyttö.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Kiitos. Nimi voi toisaalta herättää ennakkoluuloisissa ihmisiä negatiivisia ajatuksia. Toivottavasti saamme sillä myös oikeanlaista huomiota!

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Kuulostaa aika hyvältä. Pitääpä perehtyä asiaan.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Kuulostaa aika hyvältä. Pitääpä perehtyä asiaan.

Pekka Pylkkönen
Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Puheenvuorokommenttiesi ja kirjoitustesi perusteella sovit hyvin Viskipuolueen riveihin. Laittaisitko sähköpostilla jotain tietoja, esim. asuinkunnan ja epämääräisen kuvauksen, kuinka aktiivisesti voisit asiaa puuhata.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset