Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Demarit eivät siedä kansan valtaa

Demarien puoluehallitus päätti tänään kaataa rahankeräyslain uudistuksen. Uudistuksessa rahankeräyksen olisi saanut järjestää myös muihin kuin yleishyödyllisiin hankkeisiin, ja lupa olisi irronnut ilmoituksella nykyisen neljän kuukauden jonotuksen ja poliisihallituksen päätöksen sijaan. Uudistus oli merkitty hallitusohjelmaan, ja se olisi merkittävästi parantanut kansalaisten mahdollisuuksia toteuttaa omia hankkeitaan ja helpottanut lupaprosessia. Tämä olisi lisännyt yleistä toimeliaisuutta ja parantanut esimerkiksi joukkorahoituksen toimintaedellytyksiä huomattavasti.

Demarit eivät kuitenkaan voineet sulattaa, että rahaa voisi kerätä muuhunkin tarkoitukseen, kuin Aidosti Yleishyödyllisiin (TM) valtion virkamiesten hyväksymiin hankkeisiin. Tämä erittäin tarpeellinen uudistus torpattiin käytännössä sen takia, että kansalaiset eivät itse osaa päättää rahoistaan riittävän järkevästi, ja väliin halutaan jatkossakin virkamies ja poliisihallitus. Demarit haluavat suojella kansalaisia siten, että "haitallisten keräysten" järjestäminen ei onnistuisi. Toki uudistus olisi voinut lisätä harhaanjohtavia keräyksiä, mutta kyllä tällä nigerialaiskirjeiden aikakaudella jokaisella pitäisi olla sen verran järkeä päässä, ettei anna rahaansa hämäräperäisiin hankkeisiin. Jos joutuu kuitenkin huijauksen kohteeksi, vastuu pitäisi kantaa itse, sen sijaan, että ylläpidettäisiin holhoavaa ihmisiä idiootteina kohtelevaa lainsäädäntöä.

Kansalaisten valintojen, eli kansan vallan, estäminen näyttäisi olevan tärkeä osa sosiaalidemokraattien ideologiaa. SOTE-uudistuksessakin demareiden suurin pelko on, että kansalaiset valitsisivat vapaaehtoisesti yksityiset palvelut julkisten sijaan, ja haluavat tämän takia monopolisoida palveluiden tuotannon julkiselle sektorille. SOTE-palveluiden järjestäminen ei ole toki triviaalia, ja yksityistämälläkin voidaan mennä pahasti metsään, kuten esimerkiksi Yhdysvalloissa on tehty. Siellä on täysin yksityiset palvelut, mutta ne ovat ylivoimaisesti maailman kalleimmat. Tämä ei kuitenkaan ole peruste lyödä lainsäädännöllä lukkoon tiettyä tuotantotapaa, vaan palvelut tulee tuottaa tavalla, jolla saadaan paras laatu sopivalla hinnalla. Tietyissä terveyspalveluissa paras tuotantotapa on yksityinen markkinatalouteen perustuva, toisissa palveluissa julkinen. Ideologisesti vain joko yksityisen tai vain julkisen tuottajan valinta on kallista ja hengenvaarallista.

Kolmas esimerkki demari-ideologian kansanvallan ylenkatsomisesta on vallan siirtäminen työmarkkinajärjestöille. Kaikkia kansalaisia koskevia päätöksiä siirretään tahoille, joita ei ole valittu yleiseen äänioikeuteen perustuvilla vaaleilla. Sitovia työehtosopimuksia ja eläkeratkaisuja tehdään suurten työmarkkinaherrojen kabineteissa sen sijaan, että niistä päättäisivät vaaleilla valitut kansanedustajat tai kansalaiset itse. Vallan ulosmittaaminen eduskunnalta ja kansalta on demareiden viimeinen toivo pysyä vallassa, sillä Suomen talouden tuhoava sosiaalidemokraattinen verotus- ja holhousaate ei vetoa enää nuoriin. SDP tulee häviämään tämän kevään vaalit, eivätkä nuoret ihmiset tulevaisuudessakaan tule äänestämään uusiutumiskyvytöntä valtiouskovaista puoluetta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Kirjoituksestani tuli tällä kertaa aika kärkäs, mutta pidin rahankeräyslain uudistusta tämän hallituksen positiivisimpana hankkeena, enkä voi sietää sen torppaamista.

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

"Aion ehdolle 2015" lukee puheenvuorossasi. Selvästi sinulla on mielenkiintoa ryhtyä politikoimaan. Mitä jos sinut tuomitaan vankilaan totaalikieltäytyjänä?

Wikip:
"Varusmiespalveluksesta ja siviilipalveluksesta kieltäytyminen eli totaalikieltäytyminen on säädetty lainvastaiseksi teoksi, josta rangaistuksena on ehdoton vankeusrangaistus. Aseistakieltäytymiseksi luetaan myös osittaiskieltäytyminen eli totaalikieltäytyjäksi ryhtyminen kesken palveluksen.[7] Asevelvollisuuteen voi reagoida myös jättämällä saapumatta kutsuntoihin, mikä on lainvastaista."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Asevelvollisuus_Suomessa

Ennakkotapauksissa viime aikoina tulos on ollut vastaavissa tapauksissa:
"Korkeimman oikeuden ratkaisu 04.09.2012 : Ei valituslupaa."

Kerro meillekin miten sinun asiasi etenee.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Mahdollinen tuomio tulee aikaisintaan kuukausien päästä ja siihen voi mennä vuosikin. Kirjoittelen asiasta, kun se on taas kohdallani ajankohtainen. Tällä hetkellä keskityn muihin tärkeämpiin asioihin.

Pekka Iiskonmaki

Demarit tosiaan kammoavat totuutta ja kansanvaltaa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Jungner ei ainakaan ollut tyytyväinen: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015011619032256_u...

Hallitus, joka kaataa omat hankkeensa. Aika turha porukka.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Turha porukka todellakin. Vaikka tästä saa kärkevää vaalimateriaalia demareita vastaan, olisin silti ehdottomasti toivonut tämän muutoksen menevän läpi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset