Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Alpakkatapahtuma paljastui poliittiseksi kampanjaksi

  • Alpakkaa käytettiin nerokkaasti poliittisessa trollauksessa.
    Alpakkaa käytettiin nerokkaasti poliittisessa trollauksessa.

Alkuviikon uutisointia ja sosiaalista mediaa dominoi tarina, jossa äärioikeiston itsenäisyyspäivänä järjestämä 612-marssi olisi syrjäyttänyt paikalta ihanan lastentapahtuman, jossa olisi ollut alpakoita, pupuja ja jumppadisko.  Eikö Helsingissä ole enää turvallista järjestää lastentapahtumia? Miksi äärioikeiston tapahtuma on tärkeämpi kuin asukkaiden järjestämä lastentapahtuma? Sosiaalisessa mediassa asiaan tarttuivat erityisesti vasemmistopoliitikot, jotka pöyristelivät lehtiartikkelien tahdissa, kuinka on uskomatonta, ettei lastentapahtumaa voida järjestää.

Pian osa ihmisistä alkoi kysyä esimerkiksi, koska tämä lastentapahtuma oli laitettu liikkeelle. Tiesivätkö järjestäjät samassa paikassa järjestettävästä 612-marssista? Ylellä julkaistiin tapahtumanjärjestäjän haastattelu, jossa kerrottiin, kuinka järjestäjät eivät tienneet 612-marssista ja tapahtumalla ei ole mitään poliittista tarkoitusta, vaan tässä on vilpittömästi haluttu järjestää lastentapahtuma lapsille. Sipsien ja karkkien kanssa kokoustettiin, jääkö tapahtuma tämän epäonnisen tuplabuukkauksen takia järjestämättä.

Tapahtuman taustoista ilmeni kuitenkin hyvin nopeasti epäilyttäviä piirteitä. Itse tapahtuman Facebook-sivu oli perustettu 27.11. eli vain viikkoa ennen mediakohua. Asukasyhdistyksenä mediassa esiintyvän “Töölön lapselliset” -yhteisön Facebook-sivu oli niin ikään perustettu 27.11. Ulkoasuun oli panostettu muun muassa hienolla alpakka-aiheisella kansikuvalla, mutta “yhdistyksen” lisätieto-osiossa luki vain “Töölön lapselliset tahtoo lapsille iloa.”, eikä sivulla ollut yhteystietoja. Tapahtuman pykääminen nopealla aikataululla samaan paikkaan, jossa järjestetään 612-marssi vaikutti monien mielestä yritykseltä haitata 612-marssia. Asian ottivat esiin mm. Jussi Halla-aho ja 612-marssin järjestäjät.

Tästä mediailakointi saikin mahtavasti vettä myllyyn. Nyt-liite repi isot otsikot siitä, kuinka öyhöttäjät pitävät alpakoita salaliittona natseja vastaan. Sanoma upposi suomalaisiin kuin kuuma veitsi voihin. Sosiaalinen media räjähti alpakkameemeistä ja ihmisiä pilkattiin, mikäli tapahtuman järjestäjien motiiveja edes mietittiin. Alpakoiden salaliitto natseja vastaan kuulostaa kieltämättä äärimmäisen huvittavalta.

Eilen kuitenkin paljastui, että tapahtuman tarkoitus itse asiassa oli haitata 612-marssia. Median ja vasemmiston toimintaan kyllästynyt yksityishenkilö julkaisi kuvankaappauksen siitä, kuinka tapahtuman pääjärjestäjä suunnittelee siirtävänsä 612-marssia järjestämällä samassa paikassa alpakkatapahtuman. Huomionarviosta on, että Ylen haastattelussa maanantaina sama henkilö on vastannut suoriin kysymyksiin, että järjestäjät eivät edes tienneet koko marssia järjestettävän Töölöntorilla eikä lastentapahtuman tarkoitus todellakaan ole haitata marssia.

Mediassa levisi siis parin päivän ajan täysin keksitty ja etukäteen suunniteltu valheeseen perustuva narratiivi. Lapsia ja lastentapahtumaa käytettiin määrätietoisesti poliittisesti eri mieltä olevien tapahtuman sabotoinnissa ja asiasta valehdeltiin silmät suurina median haastatteluissa. Tämä kaikki upposi valtamediaan ja poliittiseen vasemmistoon täysin kritiikittä, vaikka parin minuutin googlailulla selviäisi, että tapahtuman järjestäjä on aiemminkin järjestänyt vastaavia mediakohuja pakkopalautusten yhteydessä ja hän on aiemmin aktiivisesti twiittaillut 612-marssista, eli hän tiesi varmuudella marssista. Eri mieltä olevat leimattiin salaliittoilijoiksi ja hörhöiksi, vaikka he lopulta olivat täysin oikeassa.

Tässä olisi yhteiskunnallisen itsetutkiskelun paikka. Miten valenarratiivi voi läpäistä näin täydellisesti koko mediakentän ja poliittiset puolueet? Ketkä kaikki tällaisia narratiiveja saavat valtamediaan? Kuinka yleistä tämä on?


 

Viiteitä:

Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle (HS 8.12)

Alpakkagate eli vasemmiston valhe (Yksityishenkilön blogi ja kuvakaappaus 7.12)

Kolumni: Öyhöttäjät arvelivat alpakoiden olleen salaliitto natseja vastaan, mutta natseja vastaan on olemassa vain liitto, ja sen nimi on yhteiskunta (Nyt-liite 5.12)

Äärioikeisto syrjäytti lapset ja alpakat, järjestäjät tyrmistyivät – ”Pitääkö satavuotiaan Suomen kaduilla pelätä?” (IS 5.12.2017)

Lapset ja alpakat joutuvat väistymään äärioikeistolaisen 612-kulkueen tieltä Töölössä – ”Ei voida taata turvallisuutta” (HS 5.12.2017)
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän mattiuuk kuva
Matti Uusi-Kokko

Kun viha näitä ns. "natseja" kohtaan no tarpeeksi kova ja heidän maailmankuvansa sotii tietyssä kuplassa eläviä vastaan, on helppo niellä syötti, siima ja vapa perään. Tämä alpakkagate on tiivistys siitä, miten populismi toimii.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Alpakka osoittautui Troijan hevoseksi.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

"Tätä ei kyllä mitenkään voida enää painaa villaisella."

(Koomikko Iikka Kiven heitto)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Alpakkatapahtuma oli siis valehyväntekijöiden huijausjuoni, ja taustalla on samanlaisia voimia kuin lipunpolttogestapon iskussa. Vaikka pikku-uutisketjun käänteet olivat hyvin ennalta arvattavissa, tapaus toivoakseni auttoi ihmisiä näkemään myös sen välittämää suuremman kuvan ja relevantin laajemman linkityksen vaarallisiin ääri-ilmiöihin ja häikäilemättömien politiikka-agendojen ulkokullaisiin valeasuihin. Mahdollisesti tämä edesauttaa ihmisyydenvastaisten, länsimaisen demokratian ja isänmaamme laillisen järjestyksen kumoamiseksi toimivien äärivoimien järjestäytymisen kieltämispyrkimystä kattavasti samantapaisin lakkautuksin, jotka suojasivat meitä 1930-luvun alkupuolelta lähtien (SKP, Lapuan liike) ja loivat perustan vapausyhteiskunnan puolustamistahdolle Stalinin ja Hitlerin liittokunnan uhkaa vastaan 1939 alkaen.

Niin kauan kuin yhteiskunta ei saa kielletyksi natsien ja an(arkis)tifasistien, islamistien, uusstalinisti-putinistien ym. idioottien toimintaa, on vain suositeltava täysijärkistä itsesuojeluvaistoa liian lähelle uskaltautuville. Vaikka päävastuu onkin pedon, kun se puree häkkiin sohaistua keskisormea, tulisi vartijoiden estää lähikontaktit ja vastuullisten aikuisten vähintäänkin viedä mahdollisista mellakointitilanteista turvaan niin lapset kuin alpakatkin. Erittäin vastuutonta olisi mennä paikalle nujakanprovosoimistarkoituksessa viattomien söpöyskilpien suojissa. Vaarallista provosointia on myös halveksia ihmisyytta polttamalla 100-vuotiasta itsenäisyyttä juhlivan kansakunnan siniristilippuja, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247300-y...

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Timo Soini taisi olla väärässä. Meillä ja muualla edelleen on voimissaan voimakas hegemonia. Kuvaa todellisuudesta värittävät lasit, joiden takana on ajatus siitä ettei tiettyjä asioita saa kritisoida. Eikä tiettyillä relevanteilla faktoilla saa pilata hyvää viestiä.

Erittäin asiallinen kirjoitus. Toivoisi vastaavan löytyvän myös lehdistä jotka tähän juttuu lähtivät.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Jos kaikki 612-kulkueen järjestäneet, siihen osallistuneet ja sen perustuslaillisia oikeuksia puolustaneet ihmiset ovat natseja, niin...

...Töölön alpakka-teatterin järjestäneet, siihen osallistuneet ja sen perustuslaillisia oikeuksia puolustaneet ihmiset ovat anarkisteja, niin...

...ja tätä voikin sitten jatkaa vaikka kuinka pitkälle ja ihmetellä muiden tyhmyyttä ja kykenemättömyyttä nähdä asioita samoin kuin itse sieltä oman kuplansa perukoilta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"...ja tätä voikin sitten jatkaa vaikka kuinka pitkälle ja ihmetellä muiden tyhmyyttä ja kykenemättömyyttä nähdä asioita samoin kuin itse sieltä oman kuplansa perukoilta."

On ihan normaalia pelätä natseja ja kolmatta maailmansotaa.
Varsinkin lapsiperheillä on syytä pelätä natseja,
sillä juuri lapsille natsit ovat suurin uhka.

Alpakoilleikin natsit voivat olla uhka,
sillä Alpakkahan on vieraslaji,
joka on natseille maahanmuuttajaväestöön verrattava uhka.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Natsien pahuudessa on jotain hyvin kiehtovaa. Soihdut ja pukeutumiskoodit vievät hölmöjä mukaansa.

Nyt tiedämme sitten, missä "liberaalipuolue" menee : D

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Nyt tiedämme sitten, missä "liberaalipuolue" menee : D"

Mitähän nämä "liberaalit" lienee, joita tämä blogisti edustaa?

Kuka tahansa voi toki julistaa itsensä libraaliksi,
vaikka edustaisikin Natsi- idelogiaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Ideologiat" eivät ihmisiä tänä päivänä kiinnosta vaan primitiiviset tunnetilat. Minä tiedän tästä jotain. Perin pari Wehrmachtin laulukirjaa ja osaan tärkeimmät natsimarssit. Jos tähän suuntaan jatketaan niin jossain vaiheessa lyön tällä rahoiksi ; )

Nämä mamut eivät pidä siitä, että "uusliberaali" pormestari Jan Vapaavuori hyväksyy natsimarssit Helsingissä:

http://www.migranttales.net/exposing-white-finnish...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #13

"Nämä mamut eivät pidä siitä, että "uusliberaali" pormestari Jan Vapaavuori hyväksyy natsimarssit Helsingissä:"

Suvaitsevaisuus merkitsee sitä että hyväksyy myös ääri-ajattelijoita?

Vai onko se jo ääri-suvaitsevaisuutta? :)

Voiko ääri- suvaitsevaisuutta olla olemassa ja millainen suvaitsevaisuus voitaisiin rajata ääri-suvaitsevaisuuden ulkopuolelle?

Voisiko sellainen suvaitsevaisuus joka ei hyväksy ääri-ilmiöitä olla sitä oikeaa suvaitsevaisuutta, vai onko se suvaitsevaisuutta laisinkaan?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #14

Hyviä kysymyksiä, mutta mitä väliä on vastauksilla? En minäkään "hyväksy" sitä, että "liberaali" puolustaa natsien "oikeutta" marssia vanhoilla kotikulmillani, mutta mitä voin asialle tehdä? En mitään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #19

"mitä voin asialle tehdä? En mitään."

Enkä minäkään pysty sinun ongelmaasi ratkaisemaan.

Sääliksi käy näitä lapsia ja alpakoita joita on härskisti hyväksikäytetty nappuloina tässä likaisessa "natsit" vastaan "ääri-suvakit" pelissä.

Asetan sinullekin ongelman jota ei voi ratkaista?

Miten minun suvakkina pitäisi suhtautua näihin "ääri-suvakkeihin".
Pitäisikö tukea vai tuomita?

He käyttävät ääri- keinoja ääri-ilmiöiden vastustamiseen.
Mutta voiko niitä ääri- ilmiöitä tehokkaasti edes muuten vastustaa?

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #14

Ihmisten tasapuolinen kohtelu edellyttäisi sitä että tuomitaan teoista eikä tekijästä käsin. Tuomitaan esimerkiksi pahoinpitely tai kunnianloukkaus, mutta EI tuomita ihmistä vain sen vuoksi mitä hän on.

Teoilla on aina tekijä. Teko on se joka aiheuttaa vahinkoa muille. Tämä on ihan verrannollinen vaikka uskonnollisiin yhteisöihin. Jokainen maailmanuskonnoista propagoi vahvasti väkivaltaa pyhissä kirjoituksissaan. Silti me odotamme että kaikki pystyvät jättämään rauhaan ne uskovaiset jotka pidättäytyvät pyhien tekstiensä julistamasta väkivallasta.

Kalifaattia ajavia muslimeja on Suomessa varmasti kymmeniä kertoja natseja enemmän. Silti me panemme jäitä hattuun suhtautumisessamme islamiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #23

"Kalifaattia ajavia muslimeja on Suomessa varmasti kymmeniä kertoja natseja enemmän. Silti me panemme jäitä hattuun suhtautumisessamme islamiin."

Kukaan ei tiedä miten paljon natseja on todellisuudessa ja käsittääkseni kalifaatteja ajavia muslimeja vastaan on ryhdytty toimiin, juuri siksi että he ovat vaaraksi yhteiskunnalle.

Toki natsit ovat tutumpi tapaus viranomaisille, joten heitä vastaan on osattu varautua, mutta nämä kalffaatti- muslimit ovat niin uusi ilmiö ettei heitä varten ole ennätetty kehittämään selvää strategiaa. Mutta kyllä se strategia siitä kehittyy.

Siinä olen kanssasi samaa mieltä ettei aktiivisiin suojelutoimiin ole yhteiskunnan taholta syytä ryhtyä ääri- ilmiöitä vastaan elleivät nämä ääri- ilmiöt johda turvallisuutta vaarantaviin toimiin.

Mutta koska sekä natsit että kaliffaatti- muslimit ilmeisestikin varautuvat ja varustautuvat aktiivisiin toimiin, olisi yhteiskunnankin syytä varautua näiden aktiivitoimien muodostaman uhan torjuntaan.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #13

"Nämä mamut eivät pidä siitä, että "uusliberaali" pormestari Jan Vapaavuori hyväksyy natsimarssit Helsingissä"

Millä lainsäädännön pykälällä hän ne sitten estäisi? Kuulutko niihin urpoihin, jotka yhä uskovat, että Suomessa on joku viranomaistaho, joka myöntää lupia mielenosoituksiin?

Vesa Pirilä

Aika selkeältä ja johdonmukaiselta Liberaalipuolueen linja minunkin mielestäni vaikuttaisi.

Sananvapauden, yksilönvapauden, ilmaisunvapauden ja laillisten mielenilmausten puolesta.

Julkisesti rahoitetun ja johdetun median poliittista biasta ja agendaa vastaan.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Vihavaiselta jälleen asiatonta juttua blogistia kohtaan.

Pekka Pylkkönen

Kun minä olin nuori ja pöljä, Baader-Meinhoff ja RAF ne vasta olivatkin myyttisiä sankareita. Vanhemmiten, ja erityisesti kun viitsi lukea myös sitä toista näkökulmaa, alkoi ymmärtämään millaisia hirviöitä ja rosvoja se porukka oli.

Yliopistossa punainen armeijakunta on edelleen jonkinlainen sankarimyytti. Ja näitä ihannoivat kommarit ja anarkistit ovat siellä iloisesti 'vastustamassa natseja'. Ihminen ei vain opi historiasta. Sillä ei ole väliä mitä väriä tyranni tunnustaa. Koko kansan pelottelu muutamalla kymmenellä natsilla alkaa saada hieman surkuhupaisat piirteet. Taustalla lienee perinteinen poliittinen strategia. Luodaan pelottava uhka ja vakuutetaan että itse voidaan suojella kansaa siltä. Pelokkaan kansan pitäisi sitten äänestää valtaan nämä pelon- ja vihanlietsojat.

Lopuksi: ei, persut eivät ole natseja. Natseilla oli keskitysleirejä, he pyrkivät tuhoamaan kokonaisia väestöryhmiä ja sosialisoimaan rikkaiden rahat kokonaan. No viimeisessä kohdassa jotain samaa ehkä on.

Alpakoilla on suuremmat mahdollisuudet nousta valtaan Suomessa kuin natseilla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Alpakoilla on suuremmat mahdollisuudet nousta valtaan Suomessa kuin natseilla."

Enpä oikein usko että Alpakalla olisi vieraslajina Suomessa menestymisen mahdollisuuksia. Eivät pärjää villinä, luontoon vapautettuna, ilman ihmisen suojelua.

Natseja en päästäisi luontoon riehumaan,
en ainakaan yhtä rauhallisin mielin kuin alpakoita.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #22

Päätöksen tehdäänkin Arkadianmäellä jossa on lämmintä ja ravintolakin. Eivätköhän nuo pärjää siellä. Töölönlahdella riittää myös laidunta.

Kaikki ovat vapaita tekemään mitä haluavat niin kauan kun eivät riko lakeja. Natsi saa olla aivan rauhassa natsi niin kauan kun ei tee toiselle pahaa. Väkivaltapropagandan kirjoittamisesta toverit pitää panna käräjille. Siellä saa vielä ulkomaalaiset natsit toivottavasti maahantulokiellonkin.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala Vastaus kommenttiin #22

Natsithan aikanaan oli kovia eläinsuojelijoita, sen ajan mittapuulla.

Offtopic, mutta historia tuli mieleen.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

"Natsien pahuudessa on jotain hyvin kiehtovaa. Soihdut ja pukeutumiskoodit vievät hölmöjä mukaansa.

Nyt tiedämme sitten, missä "liberaalipuolue" menee : D"

Jotenkin niin äärettömän tyypillinen kommentti. Juuri kirjoittaja pääsi kertomasta pointtinsa populismista, niin jo siellä Jouni on heittämässä täysin nolla-sisältöistä "me tai nuo" jakoa keskusteluun.

Nyt tiedetään Jouni vain se, että missä sinä menet. Juuri sen soihtuporukan mukana, talikko kädessä. Toisella puolella katua vaan.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Arto voisi katsoa Yle Areenasta sen dokkarin vieraslajeista. Se voi olla oikeasti pelottavaa. Pätee kaikkiin elollisiin.

Vieraslajit ovat minusta paljon suurempi ja todellisempi uhka elinympäristöllemme kuin natsit.

https://m.iltalehti.fi/asuminen/201705262200165779...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Vieraslajit ovat minusta paljon suurempi ja todellisempi uhka elinympäristöllemme kuin natsit."

Toki vieraslajit on uhka, ne on aina ollut uhka, mutta vieraslajeista tulee ennenpitkää alkuoeräislajeja ja luonto hoitelee kyllä itsensä itsekseen tasapainoon.

Tiesitkö että Amerikassa vieraslajina pidetty hevonen, eli villihevonen, onkin vieraslaji Aasiassa ja Euroopassa.

Hevonen kuulemma kehittyi Amerikan mantereella, mistä se levisi silloista maakannasta pitkin Aasiaan.

Hevonen on siis Amerikassa alkuperäislaji ja Aasiassa ja Euroopassa vieraslaji.

Kun ihminen levittäytyi sitä samaa maakannasta pitkin Aasiasta Amerikkaan, ihmisestä tuli Amerikassa vieraslaji joka metsästi sieltä hevosen sukupuuttoon.

Kun konkistadoorit toivat kesytetyn hevosen Amerikkaan ja kun se siellä villiintyi ja eli luonnonvaraisena, ei se suinkaan ollut Ameriikassa mikään vieraslaji, vaan paluumuuttaja.

Toni Rintala

"Toki vieraslajit on uhka, ne on aina ollut uhka,"

Jos tarpeeksi kauas mennään, niin ihminenkin on vieraslaji täällä Suomessa.
Kun vieraslaji leviää, se yleensä tuhoaa tieltään kymmeniä muita lajeja sukupuuttoon. Se, että näin usein tapahtuu, ei tarkoita, etteikö sitä vastaan voisi, ja ehkä jopa pitäisi, taistella!
Suomalaisetkin ovat kuolemassa sukupuuttoon. Se, onko se hyvä vai huono asia, on mielipidekysymys. Riippuu kenen näkökulmasta asiaa tarkastelee.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Se, onko se hyvä vai huono asia, on mielipidekysymys. Riippuu kenen näkökulmasta asiaa tarkastelee."

Ei ne suomalaiset mihinkään sukupuuttoon kuole.
Suomalaisia elää vieraslajeina jokapuolella maailmaa.

Suomalaiset menestyy siellä missä elinolosuhteet on suomalaisia suosivia,
muualta ne sitten toki kuolee sukupuuttoon.

Näin se vain menee
muidenkin lajien suhteen
kuin suomalaisten suhteen. :)

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #17

"Näin se vain menee
muidenkin lajien suhteen"

Heh. Yli 98% maailman lajeista on kuollut sukupuuttoon. Viimeisen parin sadan vuoden aikana on kuollut useita kymmeniä lajeja. Muutamat ihmisten tappamina.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#12 ja #17:
"Toki vieraslajit on uhka, ne on aina ollut uhka, mutta vieraslajeista tulee ennenpitkää alkuoeräislajeja ja luonto hoitelee kyllä itsensä itsekseen tasapainoon".

Se tasapaino vaan tahtoo usein olla sellainen, että se vieraslaji syrjäyttää alkuperäisen kannan. Australialaiset voisivat kertoa jotakin kaniineista, Viktoriajärven rantamaiden asukkaat Niilin ahvenesta ja Pohjois-Amerikan intiaanit Eurooppalaisista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Toki vieraslajit on uhka, ne on aina ollut uhka, mutta vieraslajeista tulee ennenpitkää alkuoeräislajeja"

Koskahan nämä romanit kotoutuvat, ennenpitkää on kestänyt 600 vuotta. Tarpeeksi suuri sisäänlämpiävä vieraslaji ei välttämättä kotoudu ikinä mikäli näin haluaa tehdä.

Käyttäjän haapaniemi74 kuva
juha haapaniemi

OLKAA HILJAA

Juupas! Eipäs! Natsi! Suvakki! Aikuiset ihmiset

Hävettää ja hävetkää

sinäoletpahaminäonenhyväsinäoletyhmäminäolenfiksusinäoletrumaminäolenkaunissinä sanoitensinminäsanointoiseksisinäkinolettuhmamuistatkosilloinkinminävainkostin

P.s. Parahin Juhani anteeksi.
Tämä nyt vain osui tähän, muitakin on tarjolla

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset