*

Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 29 min 11 s sitten

Susijengille merkittävä voitto Bulgariassa

24.11.2017 22:47

Suomen koripallomaajoukkue Susijengi kykenee voittoihin ilman tähtipelaajiaankin. Lauri Markkanen, Petteri Koponen, Sasu Salin ja Gerald Lee jr olivat poissa, mutta Suomi voitti MM-karsintojen avausottelussaan silti Bulgarian pistein 82-80.

Takamiesosasto oli rautaa ilman Koposta ja Saliniakin. Jamar Wilson heitti 20 ja Antti Kanervo 18 pistettä.

Ammattijärjestön ratkaisu lastensuojelun kriisiin: Yli 4000 €:n kuukausipalkka

24.11.2017 19:20

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia katsoo, että sosiaalityöntekijäpula ratkeaisi palkankorotuksella. Talentian tuoreen selvityksen mukaan yli 4000 euron bruttokuukausipalkka voisi riittää houkuttelemaan 70 prosenttia sosiaalityöntekijöistä työpaikan vaihtoon. Palkan lisäksi tärkeä tekijä ovat työolosuhteet.

Turun puukotukset: Zuhriddin Rashidov yhä etsintäkuulutettu – poliisi ei usko salaryhmään

24.11.2017 18:44

Poliisilla ei ole syytä olettaa, että Turun sarjapuukotus olisi minkäänlaisen ryhmän suunnittelema. Tutkinnanjohtaja kertoo Uudelle Suomelle, että aiemmin etsintäkuulutetun miehen mahdollista osallisuutta selvitetään kuitenkin yhä.

Poliisi on etsintäkuuluttanut 23-vuotiaan uzbekistanilaistaustaisen Zuhriddin Rashidovin, jolla on Suomen kansalaisuus. Tutkinnanjohtaja Olli Töyräs Keskusrikospoliisista (KRP) kertoo, että miestä ei ole tavoitettu ja etsintäkuulutus on yhä voimassa. Töyrään mukaan ”on vielä asioita, joita poliisi haluaa selvittää” kuulustelemalla Rashidovia.

Suomalaisyrityksissä vastaisku Black Fridaylle – Makia sulki nettikaupan ja myymälän

24.11.2017 16:52

Suomenkin vallannut Yhdysvalloista lähtöisin oleva ostospäivä Black Friday on saanut aikaan vastareaktion, kertoo Markkinointi&Mainonta. Suomalainen vaatevalmistaja Makia on jopa sulkenut verkkokauppansa ja lippulaivamyymälänsä vastatempuksena.

Makian operatiivisen johtajan Mika Martikaisen suurempaa ideologista viestiä ei ole, mutta yritys toivoo asioita yleisesti ottaen kestävämpään suuntaan.

Viro nostaa alkoholiveroa – A. Le Coqin johtaja hermostui: Hallitus valehteli Suomesta

24.11.2017 15:05

Virolaisen A. Le Coq -panimoyhtiön toimitusjohtaja Tarmo Noop uskoo, että alkoholintuonti Virosta Suomeen tulee laskemaan merkittävästi, vaikka Viron hallitus puolitti kaavailemansa veronkorotuksen. Noop kertoo näkemyksistään Ärileht-lehdessä.

Björn Wahlroos KL:lle: Suomen pitää hyväksyä isot kannustimet ja uudistaa yritysverotus

24.11.2017 12:58

Liikemies Björn Wahlroos arvioi Kauppalehdelle antamassaan haastattelussa satavuotisen Suomen taivalta eteen ja taaksepäin. Wahlroosin on vaikea vastata kysymykseen, mikä on Suomen suurin virhe, koska ”niitä on niin monia”.

–Ensimmäisenä mieleen tulee vahvan markan politiikka vuosina 1987–1991. Se oli valtava virhe, joka maksoi meille paljon, Wahlroos sanoo Kauppalehdelle.

Maajoukkueet joutumassa rahaliigojen armoille

24.11.2017 12:44

Suomen koripallomaajoukkue Susijengi pelaa perjantaina varamiehisenä MM-karsintaottelussa Bulgariaa vastaan. Kolme merkittävää pelaajaa puuttuu Lauri Markkasen noudattaessa seurajoukkuevelvoitteitaan Chicago Bullsissa, Petteri Koposen Barcelonassa ja Sasu Salinin Malagassa.

Markkasen poissaoloa kukaan ei ole protestoinut. NBA:lta oli turha kysyä, päästäisikö se pelaajiaan maajoukkueisiin kauden ollessa käynnissä. Se maksaisi liikaa.

Kautensa ulkopuolella NBA suhtautuu maajoukkuekorikseen suopeasti. NBA ymmärtää maajoukkuepelien tuovan ilmaista mainosta tähtipelaajilleen.

Varoitus: 60 000 työntekijän historiallinen siirtymä vaarantaa päivystyksen

24.11.2017 11:15

Noin 60 000 kuntien ja kuntayhtymien työntekijää siirtyy yksityisten työnantajien palvelukseen valinnanvapausjärjestelmän ja muun sote-uudistuksen toteutuessa, arvioi kunta-alan työnantajajärjestö Kuntatyönantajat. Tämä mullistaa työmarkkinat ja voi vaarantaa päivystystoiminnan, toteaa kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen.

Jalonen kirjoittaa asiasta blogissaan.

Mehiläinen vastaa Petteri Orpolle: Emme vetäydy

24.11.2017 08:45

Terveysyhtiö Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää katsoo, että valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) on huonosti informoitu Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin miljardiulkoistuksesta. Järvenpään näkemyksestä kertoo Kauppalehti.

Raportti: Näin valinnanvapaus vaikutti Ruotsissa – yksi merkittävä ero Suomeen

24.11.2017 08:24

Sosiaali- ja terveyspalveluiden valinnanvapaus ei Ruotsissa romuttanut julkista palvelutuotantoa, kuten Suomessa on pelätty käyvän. Ruotsin ja Suomen lähtökohdat ovat kuitenkin hyvin erilaiset, sillä Ruotsissa terveyspalveluista vastaavat maakunnat ovat toimineet jo 1800-luvun lopulta lähtien, kun Suomessa maakuntauudistusta tehdään yhdistettynä sote-uudistukseen.

HIFK ja KalPa nosteessa

23.11.2017 23:18

Jääkiekon Liigan alkukauden alisuorittaja HIFK on saamassa pelinsä raiteilleen myös vieraissa. Torstaina HIFK voitti HPK:n 3-1.

HIFK on nyt kuuden ottelun pisteputkessa. Vierasvoitto oli joukkueelle henkisesti hyvin tärkeä, koska edellinen vierasvoitto oli tullut 14. lokakuuta, jolloin HIFK oli voittanut TPS:n.

- Erinomainen valmius. Joukkue teki hyvin töitä ja oli valmis urheilemaan heti alusta alkaen. Taistella saatiin tosissaan. Erittäin tyytyväinen olen vierasvoittoon, ei meillä näitä liiemmälti ole, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kertasi lehdistötilaisuudessa.

Helsingin päätös paperittomista esillä eduskunnassa – PS: ”Mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä?”

23.11.2017 20:38

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä otti tänään kyselytunnilla esiin Helsingin kaupunginhallituksen päätöksen, joka toteutuessaan laajentaisi paperittomien palveluja. Mika Raatikainen (ps.) kysyi, mihin toimenpiteisiin hallitus aikoo ryhtyä, jos se ei kannata tällaisia toimia.

Jo aiemmin puheenjohtaja Jussi Halla-aho peräsi asiaan kantaa pääministeri Juha Sipilältä (kesk.), jonka hallitus tavoittelee laittoman maassaolon vähentämistä Suomessa. Myös kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen (ps.) on arvostellut päätöstä kovin sanoin julkisuudessa.

Kansanedustaja luetutti Mehiläisen sopimuksen juristeilla – ”Se on karsea”

23.11.2017 18:16

Meri-Lapin kuntien ja Mehiläisen ulkoistamissopimus on ”karsea”, katsoo keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä.

Arvion Kärnä kertoo perustuvan hänen omaan kokemukseensa kunnanjohtajana sekä ulkoistuslakimiesten kanssa käymiin keskusteluihin. Lakimieslähde vahvistaa myös Uudelle Suomelle Kärnän tiivistyksen. Kemin verkkosivuilla julkaistun palvelusopimusluonnoksen arvioidaan syntyneen lähes täysin Mehiläisen kynästä.

Hallitukselle välikysymys eriarvoistumisesta – mukana SDP, vihreät ja vasemmistoliitto

23.11.2017 17:44

Oppositiopuolueet SDP, vihreät ja vasemmistoliitto tekevät hallitukselle välikysymyksen. Se koskee hallituksen päätösten aiheuttamaa eriarvoistumista Suomessa.

Kolmen puolueen eduskuntaryhmät jättävät yhteisen välikysymyksensä huomenna perjantaina. Kyseessä on 12. välikysymys Juha Sipilän hallituksen aikana.

Välikysymyskeskustelun jälkeen äänestetään hallituksen luottamuksesta.

Eikö yhdyntä 10-vuotiaan kanssa ole aina raiskaus? Oikeusministeri lupasi vastauksen alkuvuodesta

23.11.2017 17:30

Suomea laajasti järkyttänyt 10-vuotiaan tytön tapaus nousi esiin eduskunnan kyselytunnilla. Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) joutui vastaamaan kysymyksiin rangaistusasteikon löysyydestä.

Turun hovioikeuden antama tuomio 10-vuotiaan hyväksikäytöstä on herättänyt laajaa kuohuntaa. Aikuinen mies tuomittiin törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta syyte törkeästä raiskauksesta hylättiin, koska oikeuden mukaan ei ollut esitetty näyttöä siitä, että uhri ”olisi ollut väittämällään tavalla pelkotilassa tai muussa avuttomassa tilassa” ja että lapsi olisi vastustanut tekoa.

Yrittäjät vastaa: Erikoista puhetta, SAK – Kyllä laki mahdollistaa

23.11.2017 16:23

Suomen Yrittäjät kiistää jyrkästi opastavansa jäsenyrittäjiään mihinkään laittomuuksiin.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta syytti torstaina pitämässään puheessa, että Yrittäjät opastaisi teknologiateollisuuden alalla toimiva jäsenyrityksiään sopimaan paikallisesti palkoista lain ja sopimusten vastaisesti.

–No emme opasta laittomuuksiin, vaan kerromme, millä tavalla yleissitovuutta noudattavassa yrityksessä voidaan hyödyntää palkkaa koskevaa sopimista, jonka työehtosopimus mahdollistaa, sanoo Suomen Yrittäjien työmarkkinajohtaja Janne Makkula Uudelle Suomelle.

SAK:sta kovat syytteet: Hallitus rikkoo itse kiky-sopimusta – Yrittäjät opastaa laittomuuksiin

23.11.2017 15:22

Juha Sipilän hallituksen ajama työttömyysturvan aktiivimalli on kilpailukykysopimuksen vastainen, tulkitsee SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta. Hän huomauttaa, että kilpailukykysopimuksessa todetaan, että työntekijöiden palkka- ja työttömyysturvan taso turvataan.

Hän vaatiikin, että aktiivimallista on luovuttava kokonaan.

–Nyt näin ei ole tehty ja käytännössä leikatessaan työttömyysturvaa malli on myös kilpailukykysopimuksen vastainen, Eloranta sanoo

Ennätysmäärä naisia pörssiyhtiöissä – hallitusten jäsenistä nyt 27%

23.11.2017 15:03

Naisjohtajien määrä pörssiyhtiöissä on noussut viime vuodesta jälleen ennätyslukemiin. Itsesäätelyjärjestelmämme toimii, arvioi Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa.

Sisäministeriön Päivi Nerg loikkaa nyt valtiovarainministeriöön

23.11.2017 13:51

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg siirtyy valtiovarainministeriöön. Valtioneuvosto on nimittänyt Nergin hallintopolitiikan alivaltiosihteeriksi. Viisivuotinen virkakausi alkaa tammikuun alusta.

Hallintopolitiikan alivaltiosihteeri kuuluu valtiovarainministeriön ylimpään virkamiesjohtoon. Virkaa aiemmin hoitanut Tuomas Pöysti siirtyy oikeuskansleriksi.

Lastensuojelusta lakialoite: Li Andersson vaatii 30 lapsen maksimia

23.11.2017 13:47

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on tänään aloittanut kansanedustajien allekirjoitusten keräämisen lakialoitteeseen lastensuojelun sosiaalityön mitoituksesta. Aloite tulee yli tuhannen sosiaalityöntekijän kannanoton jälkeen.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset