Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta ”Perusporvarihallitus”

Miksi Petteri Orpo ei lopeta Suomen hallitusfarssia?

# Suomen poliittinen tilanne on todella erikoinen ja poikkeuksellinen, etten sanoisi suorastaan sekopäinen. Tällainen poliittinen asetelma ei olisi tullut kysymykseenkään Urho Kekkosen eikä Mauno Koivistonkaan kaudella. Muistamme, miten Kekkonen erotti hallituksia ja hajotti eduskunnan varsin mitättömistäkin syistä. Koivistokin muodosti v. 1987 hallituksen ”manuaaliesti” vastoin vaalitulosta ja kolmen puolueen ”kassakaappisopimusta”.

”Perusporvarihallituksesta” tuli SOS-hallitus (ilman lainausmerkkejä)

# Tuoreimmat puoluegallupit ovat muuttamassa perusteellisesti hallituksen tilanteen ja tunnelman, Suomen koko poliittisen maiseman. Juha Sipilän ”perusporvarihallitus” ei ole enää ”perusporvarihallitus”. Sen sijaan se on SOS-hallitus – tuon sanan varsinaisessa, hätkähdyttävässä merkityksessä ilman lainausmerkkejä.

Sipilän pölkkypäinen hallituspohja jatkaa vähemmistönä

# Ei voi olla ihmettelemättä, miten tämä Juha Sipilän (Kesk.) ns. ”perusporvarihallitus” voi yleensä jatkaa toimintaansa niin kuin mitään ei olisi tapahtunut, vaikka se sai selvän epäluottamuslauseen kuntavaaleissa.

Kansa ei halua osallistua ”vaaliarpajaisiin”

# Kunnallisvaalit ovat lähestymässä. Mutta eipä luulisi, sillä äänestäjät miettivät, onko listoilla yhtään puoluetta, jota voisi äänestää. Moni jättää taas vaaliuurnat väliin. Ja miksi niin? Siksi, että Suomen puolueet ovat yhtä mössöä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä