Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Arja juvonen

PS:llä kävi todellinen lykky

Kansanedustaja Arja Juvonen on palannut takaisin Perussuomalaisiin. Syynä paluuseen ovat keskustelut, joita Juvonen on käynyt hyvin laajalla rintamalla, SMP-taustan omaavia vanhempiaan unohtamatta.

Ne, joilla on jossakin vaiheessa syntynyt poliittista kosketuspintaa Arja Juvosen kanssa tietävät, että hän edustaa jotakin hyvin harvinaislaatuista ihmisläheistä ajattelua ja rehellisyyttä. Juvonen onkin kuvannut itseään sosiaalipoliitikkona, jollaisena hän on myös profiloitunut, ei maahanmuuttokriitikkona.

Mikä on seuraava "tasa-arvokysymys"?

Toimittajat ja sosiaaliseen mediaan kirjoittavat ovat päristäneet rumpujaan, koska heidän mielestä perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen "on joutunut painostuksen kohteeksi".

Olen tyytyväinen, että näin ei ole tapahtunut. Toki meillä toivottiin, että kansanedustajat toimisivat puolueohjelman mukaisesti. Eduskuntaryhmässä meillä on kuitenkin tapana, että jos on eri mieltä, niin siitä pitää ilmoittaa etukäteen, ja sen jälkeen pulinat pois. Niin meneteltiin tässäkin tapauksessa.

Tänään juhlitaan demokratiaa

28.11.2014 ei jää suomalaisen poliittisen historiaan aikakirjoihin ainoastaan päivänä, jolloin eduskunta teki ratkaisevan päätöksen mahdollistamalla myös samaa sukupuolta olevien parien oikeuden astua avioliiton satamaan heteroseksuaalisten tovereidensa lailla. Päivä jää historiaan ennen kaikkea kansanvallan juhlapäivänä, ensimmäisen kansalaisaloitteen saadessa eduskunnan siunauksen. Ensimmäistä kertaa tämän instituution historiassa eduskunta ei ylimielisesti kävellyt aloitteen yli, kuten kävi esimerkiksi Järkeä tekijänoikeuslakiin -aloitteelle.

Timo Soini ja Arja Juvonen

Nyt kun tasa-arvoisesta avioliittolaista on eduskunnassa äänestetty ja perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen äänesti vastoin puolueen ryhmäkantaa, on mielenkiintoista nähdä se, mitä Arja Juvoselle puolueessa tapahtuu? Siis puolueessa jossa sen puheenjohtajan, Timo Soinin, mukaan ei ole ryhmäkuria? Vaalit ovat tulossa, Soinin ratkaisu tässä asiassa voi vaikuttaa jopa vaalitulokseen, ja todennäköisesti vaikuttaakin, teki Soini asiassa mitä tahansa?

Suuri hali Arja Juvoselle!

Ratkaisu on tehty, ja jopa yllättävän selvin luvuin. Tasa-arvoinen avioliittolaki on hyväksytty äänin 105-92.

 

Erittäin suuri kunnianosoitus Arja Juvoselle rohkeudesta äänestää koko muun PS-kaartin vastaisesti asiasta kyllä. Toivotan hänelle onnea ja suuren tukeni tulevassa myrskyssä, joka asiasta varmasti nousee. 

 

Tietoa: http://www.hs.fi/politiikka/a1417142106435?ref=hs-art-new-1

Eduskunnassa asiat ratkaistaan kahvikuppikunnissa

Iltalehti uutisoi tänään seuraavasti: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014020617892193_uu.shtml

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä