Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Demokratiaa USA:ssa

Tummat leidit nousivat vaikuttamaan USA:ssa

Vaikka vaalit Alabamassa eivät hetkauta meitä eurooppalaisia suuntaan ei toiseen, on demokraattien ensimmäinen voitto neljännesvuosisataan voimakas signaali poliittisesta huojunnasta Yhdysvalloissa. Kukapa olisi uskonut, että ”Mee too” liikehdintä on vaikuttamassa jopa kansainväliseen politiikkaan. Viime öinen demokraatti Jonesin täpärä voitto Mooresta on märkä rätti Trumpin ja aikaisemman neuvonantajansa Steve Bannonin edustamalle strategialle. Tummat leidit kokosivat voimansa ja asettuivat lehtitietojen mukaan 97 %:sti Jonesin taakse.

Myräkkä jatkuu valkoisen talon porstuassa

Maailmaa - toistaiseksi johtavan valtion presidentin johtamistyyli alkaa muistuttaa mm. Turkkia ja Venäjää. Johdon ympärille halutaan vain marionetteja. ”Väärin” ajattelevat ja erityisesti sanojat laitetaan kilometritehtaalle. Saapa nähdä ja kuulla mitä tästä kaikesta tulee olemaan lopputulemana. Juristit tuskin maasta loppuu. Olen varma, että tulevaisuudessa saamme lukea runsaasti valkoisen talon historiaa vuosilta 2015…..2020. Onneksi USA on kuitenkin demokraattinen oikeusvaltio.

Tutkivat journalistit ja Mueller

Vuodenvaihteen tienoilla Washington Post ilmoitti palkkaavansa parikymmentä uutta tutkivaa journalistia. Arvata sopii, että New York Times lienee tehnyt samanmoisen väenlisäyksen. Noihin aikoihin pres. Trump voimisti käsitteen ”Fake News” lanseerausta.

Ranskan presidentinvaalin merkitys

Emmanuel Macronin selvä voitto vei Marine Le Peniltä ja hänen kannattajiltaan kaikki mahdollisuudet kiistää tuloslaskennan luotettavuus. Kaikista kompasteluista huolimatta vaali kasvoi niin Ranskan, Euroopan kuin koko maailman kannalta hyvin merkittäväksi tapahtumaksi.

Epätavallisen prosessin epätavallinen tulos - toistaiseksi

Valheiden valtakunta

Missä se on ?

Se on entinen oikeusvaltio USA:ssa oleva Trumppimainen keskítysleiri, joka sulkee juuri rajojaan piikkilangoin, ettei sinne pääse edes tarkkailijat eikä ulkopuoliset perheitään tapaamaan. Lehdistövapaus on rajallinen kuin Mussolinin ja Hitlerin vallan aikana ja, vain diktaattori saa viestittää omaa totuuttaan, muka oikeita asioita, pienillä kännykkäsormillaan.

Miten tähän on tultu: "demokraattisesti" valitulla järjestelmälläkö ?

USA menossa Obaman johdolla sotaan vaikka väkisin - Venäjä vastaa

06.09.2013

On ollut todella turhauttavaa seurata keväällä 2011 Syyriassa alkanutta "kansannousua". Kyseinen kansannousu alkoi joka alkoi sattumanvaraisena ajankohtana Arabikevään innoitettua ihmiset ammuskelemaan toisiaan? Kritiikittömät journalistimme toistavat kuin papukaijat saaden kaiken kansan sanomaan samaa... ja toinen toistaan viisaammat "Idän tietäjät" ennakkoasenteineen haukkuvat kaikki asioista vähänkin perillä olevat salaliittoteoreetikoiksi.


 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä