Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Ennakkoäänestys

Omat syyni äänestää Aura Sallaa

 

Sunrise, sunset.
Sunrise, sunset. 

Swiftly flow the days...

Eurovaalivuoden 2014 alkajaisiksi tajuntani räjähti kun luin Auran ensimmäisen blogitekstin "Piilofederalistit ulos kaapeista", ajankohtainen ja tarpeellinen teksti se on myös viisi vuotta myöhemmin, vaikka monet asiat ovat järkevämmän suunnan tällä välillä saaneetkin. 

Nuoret, nyt äänestämään! - SDP ostaa ääniä rahoillanne

Oletko miettinyt, ettei jaksa äänestää, ei kiinnosta, ei kosketa minua? Väärin. Tässä yksi esimerkki siitä, miksi tänään kannattaa kipaista antamaan ennakkoääni Sammallahdelle (169) tai jollekulle muulle talouskuria ajavalle ehdokkaalle:

"– Me ollaan luvattu. Sinä tuut saamaan 100 euroa nettona käteen jonkun vuoden kuluessa. Se on just näin. Sunkin pitää muistaa vaan äänestää, Rinne vastaa."

Vain annettu ääni lasketaan

Huomenna alkaa ennakkoäänestys. Vaikka edelleen valtaosa äänistä annetaan vasta varsinaisena vaalipäivänä omalla äänestyspaikalla, on ennakkoäänestyksen suosio lisääntynyt hieman lähes jokaisissa parin viime vuosikymmenen vaaleissa.

 

Ja miksipä ei, ennakkoäänestyspaikoille on helppo tulla ja ne sijaitsevat usein siellä, missä ihmiset muutenkin liikkuvat. Listan paikoista ja ennakkoäänestysohjeet löydät täältä.

 

Huomenna alkaa ennakkoäänestys

Itse käytän asiaa hyväksi ja menen antamaan ääneni Piraattipuolueelle. Tuleepa hoidettua äänestys pois alta.

Itselleni puolueen valinta ollut selviö jo pitkään ja myös henkilö jota tulen äänestämään.

 

Kuka muu meinaa äänestää ennakkoon? 

Nyt nuoret äänestämään Piraattipuoluetta

Mediassa on noussut esille että opiskelijat arastelevat äänestämisen suhteen.

Hyvä vinkki nuorille on. Tutustukaa Piraattipuolueeseen ja äänestäkää uusia voimia tekemään päätöksiä.

Piraattipuolue tekee politiikkaa tiedon ja tutkimuksen pohjalta, he kannattavat avointa päätöksen tekoa sekä kunnioittavat ja vaalivat ihmisarvoja ja yksilöiden tietoturvaa.

Piraattipuolue myös haluaa inhimillistä päihdepolitiikkaa, johon sisältyy huumeiden käytön dekriminalisointia ja kannabiksen laillistamista. 

Suomen ennätys ennakkoäänestyksessä - jännitystä ilmassa

Yli 1,5 miljoonaa äänioikeutettua on presidentinvaaleissa  antanut äänensä ennakkoon, prosenteissa luku on 36,1. Kansalaiset ovat selvästikin innostuneet näistä vaaleista, vaikka monet ennakoivat vaalien olevan pelkkää pakkopullaa ja osallistumisen jäävän alhaiseksi. Voi tietysti olla, että ihmiset ovat vain innostuneet enemmän ennakkoäänestyksestä kuin ennen, ja vaalipäivän osallistumisaktiivisuus on heikompi niin että kokonaisprosentti jää edellisvaalien tasolle. Toivotaan kuitenkin, että intoa löytyy niiltäkin jotka eivät ole vielä äänestäneet.

Ennakkoääniä

Oman alueen lähellä olevassa kirjastossa äänestäminen ei onnistunut, joten oli kaksi vaihtoehtoa Jakomäki tai Tapulikaupunki. Äänestys oli vielä edessä, kun Jakomäen ostoskeskuksen parkkipaikalle ajoi Pentti Arajärven äänestystunnuksilla varustettu auto. Henkilövalinnat oli tehty kotona tietyin kriteerein. Vaalikonettakin kokeiltu, mutta ei siitä apua löytynyt. 

Ennakkoäänet annettuamme  kävimme ruokaostoksilla. Hernekeittoa ja hedelmiä. Tänään syödään perinteisesti.

"Herrajumala mitä sieltä tulee ! ! ! "

Tsunami on aavalla huomaamaton, mutta nousee korkeuteen saapuessaan matalaan rantaan. Suomen toistaiseksi suurin puolue, Nukkuvat, on heräämässä ja pyörii levottomasti sijoillaan.

Siihen on tarvittu nämä menneet, painajaismaiset kaksitoista kuukautta useamman rauhattoman vuoden jälkeen. Suomen kannalta pikaisia, valtiomiesmäisiä otteita vaativat niin talouspoliittiset, geopoliittiset, sisäpoliittiset kuin ulkopoliittiset kriisit, eikä ainuttakaan, aidosti ratkaisumalleja tarjoavaa ehdotusta ole kuultu Suomen valtaapitävien suusta.

Kansanedustajaehdokkaat yhteiskunnan sukupuolineutralointia vastaan

Viime joulukuussa eduskunta hyväksyi sukupuolineutraalin avioliittolain, jota markkinoitiin kansalle peitenimellä "tasa-arvoinen". Se, että homo- ja lesboparit saavat miehen ja naisen avioliittoa vastaavat oikeudet, lyö korville niitä vähemmistöjä, jotka odottavat yhden raja-aidan murruttua muidenkin murtuvan - varsinkin, jos heidän tavoitteensa jäävät toteutumatta.

Äänestäjä, anna äänesi kuulua eurovaaleissa!

Sunnuntaina eurovaalit päättyvät ja koko kevään Suomea ahkerasti kiertäneet eurovaaliehdokkaat saavat tietää uurastuksensa tuloksen. Heistä 13:n vaalit päättyvät riemun kiljahduksiin, mutta 238 ehdokkaalla uurastus jää vaille palkintoa. Rahaa on kulutettu, hymykuopat ovat uurtuneet kasvoihin, kilometrejä on matkustettu. Sosiaalinen media on täyttynyt ehdokkaiden jakamista kuvista ja kannustuskirjoituksista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä