Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Fysiikan lait

Luonnon sääilmiöt ja luonnontieteelliset selitykset

Kasvihuoneteoriaa ei ole tarvetta kyseenalaistaa, maapallo on 33 °C lämpimämpi kasvihuoneilmiön ansiosta. Maapallon keskilämpötila on nyt + 15 °C, kun se ilman kasvihuoneilmiötä olisi - 18 °C.

Kiistelty on hiilidioksidin vaikutuksesta lämpenemiseen. IPCC:n mukaan hiilidioksidipitoisuuden tuplaaminen ilmakehässä nostaisi lämpötilaa 1 °C:lla ja takaisinkytkennän avulla vesihöyry kolminkertaisi tuon lämpötilanousun 3 °C:een.

Ilmastotiede uusiutuu sisältä päin, osa III

Edellisissä osissa on käyty tarkastelemassa ilmastoon liittyviä asioita vähän sieltä täältä, on poimittu kirsikoita puolin jos toisinkin. Tällä kertaa nostetaan kissa pöydälle. Viime vuosisadan lämpenemisestä ihmisen osuus on 0,05 °C.

IPCC:tä myötäilevät tahot puhuvat ihmisen toiminnasta johtuvasta 1,0 °C lämpenemisestä. 20 kertaisesta liioittelusta siis kysymys.

Kun tuo liioittelu nyt näyttäisi olevan totta, vertaisarvioituja tutkimuksia jne., kysymys kuuluu miten tuo kolossaalinen vedätys hoidettiin.

Kuntavaalit toimitetaan joka 2,4,8,16… vuosi?

 

Tässä oikeastaan on kyse kuntavaaleista ainoastaan niitten periodin suhteen. Valtion tai kunnan kehityksestä myöhemmin.

Tarkastelun alla on nyt kaksinkertaisten periodien tai taajuuksien oktaaviskaala. ”Olisivatko tieteellisen maailmankuvan valinnat olleet toisenlaiset, jos nykyiset havainnot olisivat olleet aikaisempien tutkijoiden tiedossa? …

Poliittisesta aikamatkustamisesta

Fysiikan peruslait ovat melko yksinkertaisia. Ne kuvaavat, kuinka asiat ovat, ja ne voidaan kerta toisensa jälkeen todistaa paikkaansa pitäviksi. Politiikassa on herttaisella tavalla irrottauduttu todellisuudesta ja keskusteluissa omenatkin putoavat ilmakehään.

Ihminen ei kykene irrottautumaan fysiikan lakien alaisuudesta. Syystä tai toisesta pääasiassa emme siltikään käsitä näiden lainalaisuuksien mekaniikkaa oppikirjaesimerkkien ulkopuolella. Vahingollisinta tämä on ennenkaikkea kuvitelmassa voida kääntää ajan suuntaa, mikä toimii ainoastaan teorioissa. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä