Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallitus 2015;

Paljonko Kepun ja Kokoomuksen poliittinen sote-kompromissi lisäsi veroastetta ?

Suomen kokonaisveroaste on jo nyt OECD-maiden kaikkien aikojen korkein. Kokonaisveroasteemme on 45 prosenttia virallisten tilastojen mukaan. Tai jopa 60 prosenttia, mikäli laskutapana käytetään julkisyhteisöjen menojen suhdetta koko bruttokansantuotteeseemme; ja miksi ei käytettäisi, sillä esimerkiksi työeläkejärjestelmä lasketaan Euroopan Unionin valtiokohtaisiin virallisiin vajeisiin mukaan.

Reseptivapaat lääkkeet ruokakauppoihin!

Elämä Suomen ja Ruotsin rajalla on monellakin tavalla mielenkiintoista. Kahden valtion hyviä ja huonoja puolia pääsee vertailemaan aitiopaikalta. Tornio ja Haaparanta tekevät yhteistyötä monella saralla ja kaupungeilla on esimerkiksi yhteinen linja-autoasema. Toisinaan yhteistyön esteeksi nousee lainsäädäntö, joka saattaa romuttaa "maalaisjärjellä" ajateltuna simppelinkin yhteistyökuvion. Vaikka Suomen ja Ruotsin välillä on paljon yhtäläisyyksiä, maiden väliltä löytyy vähintään yhtä paljon eroavaisuuksia.

 

Onko Suomi Demokratia?

 

Olisi väärin väittää tietäväni vastauksen 100% varmuudella.

 

Voin vain todeta että Suomi on perustuslain mukaan Demokraattinen valtio, eikä tätä perustuslakia ole tähän päivään mennessä tältä osin muutettu.

Suomen vieminen EU - ja Euro järjestelmiin ei ole noudattanut Suomen perustuslakia. Asioista ei ole päätetty demokraattisesti (sitova kansan äänestys).

kansakunnan painajainen, osa 2

 

Insinöörejä on kahdenlaisia, niitä jotka ymmärtävät miten kone oikeasti toimii - ja niitä, jotka mittaavat koneen tehokkuutta sen painolla. Sipilä kuuluu jälkimmäisiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä