Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta IT-ala

Helsinki toiseksi paras kaupunki startup-työntekijälle

Helsinki on arvioitu maailman toiseksi parhaaksi. Nimittäin Nestpickin selvityksen mukaan pääkaupunkimme tarjoaa maailman toiseksi parhaan ympäristön startup-henkilöstölle. Vertailun voitti Singapore. Helsingin jälkeen tulivat San Francisco (3), Berliini (4) ja Tukholma (5). Arvioinnissa oli mukana eri it-ammattilaisten palkkataso sekä yleinen toimintaympäristö.

Yleisradion luomat valheelliset mielikuvat

Yleisradion viikon takaisessa uutisessa "Koodareista huutava pula – sata turvapaikanhakijaa aiotaan kutsua apuun" annetaan ymmärtää, että maassamme olisi huutava pula koodareista ja että maahanmuuttajista saataisiin pulaan apuja.

Leikataan ohjelmistojen verovähennysmahdollisuuksista

Ohjelmistoalan liikevaihto Suomessa oli vuonna 2013 7,3 miljardia euroa ja trendi on nousemaan päin. Yksityishenkilöt voivat kotitalousvähennyksessä vähentää ohjelmistot verotuksessaan tiettyyn rajaan asti. Yritykset taas saavat vähentää ohjelmistot kokonaisuudessaan. Tämä aiheuttaa korkeat hinnat ja markkinavääristymän.

Silminnäkijä TV 2: Sähköä paossa -ohjelma. IT-alalla riski kasvaa.

Suomessa erityisesti IT-alan työntekijöitä sairastuu yhä nopeampaan tahtiin sähköstä johtuviin sairauksiin. Osalla terveydentila on niin huono, että he eivät kestä asuinkeskusten säteilykuormitusta ja joutuvat vetäytymään metsiin. Kävin kevättalvella 2012 tapaamassa näitä atk-alan pioneereja, ihmispoloja metsäleirillä.

 

Siksi TV 2:n Silminnäkijä-sarjan ohjelma ’Sähköä paossa’  ke 26.9.2012 klo 22:10 antoi realistisen ja karun kuvan yhteiskunnastamme.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä