Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmatilan hallinta

Suomen ilmapuolustus - miten kykenemme pitämään aina ilmatilan hallinnassamme?

Asiantuntijat huolissaan Suomen kyvystä torjua Venäjän pelättyjä Iskander-ohjuksia: ’Meillä ei ole välinettä’” oli uutisotsikko Ilta-Sanomissa 17.11.2017 (IS 17.11.2017). Jutussa turvallisuusanalyytikko Juha Pyykösen mukaan Suomesta puuttuu Ruotsin hankkima ohjustentorjuntakyky. Kyseessä on Suomen kannalta ongelma, johon on löydettävä ratkaisu.

US-puheenvuoron "ilmatilan hallinta"?

Ennen vuoden 2011 jytkyvaaleja silloinen kansanedustajaehdokas Reijo Tossavainen keksi mainion uuden ilmaisun, "ilmatilan hallinta". Tossavaisen mukaan se tarkoitti perussuomalaisten blogistien ja kommentoijien lukumäärää ja intoa US-puheenvuorossa. Voi sanoa, että näin silloin oli. Mutta aika aikaansa kutakin. Ilmatilan hallinta alkoi jyrkästi rapautua sen jälkeen, kun syksyllä 2015 hallitukseen menemisensä jälkeen puolue menetti kannatuksestaan nopeasti puolet.

Perussuomalaiset, ilmatilan hallinta

Ennen vuoden 2011 eduskuntavaaleja 2011 Reijo Tossavainen kehitti uuden termin täällä puheenvuorossa. Silloin tänne kirjoitti tosi ahkerasti suuri joukko perussuomalaisia vaikuttajia. Tossavaisen mukaan se tarkoitti sitä, että perussuomalaisilla oli puheenvuoron "ilmatilan hallinta" käsissään. Tätä jatkuikin aina nykyisen hallituksen muodostamiseen saakka. Hallituksen, jossa myös perussuomalaiset ovat mukana.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/196919-uuden-hallituksen-muodosta...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä