Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Koditon

Kalliit asunnot vai hyvät asumistuet – Kodittomuus Suomessa


Tänään, osallistuessani Asunnottomien yön paneeliin Vantaan Hiekkaharjussa jäi kuulemani lause päähän pyörimään: ”Yritykset voivat rakentaa kalliita asuntoja, kun asukkaille maksetaan kuitenkin vuokratukia.”

Nykypäivän asumistuilla ei makseta pääkaupunkiseudun huimia vuokria, jollaisiksi asumiskulut ovat karanneet. Jokainen tietää, että enemmistö tai jopa reilu puolet nettotuloista kuluu vuokran maksuun ja muihun asumiseen liittyviin kuluihin.

Asunnottoman on vuokrattava soutuvene yksityisalueekseen

On kummallista, että atomipommi voidaan laillisesti pudottaa ihmismassojen päälle, mutta julkisella kadulla asunnoton ei saa laillisesti juoda alkoholia. Koditon ei sitä voi juoda myöskään kotona. Asunnottoman on vuokrattava yksityisalueekseen soutuvene, jotta hän voi juoda valtiolta ostamansa alkoholin laillisella alueella. Helsinginkadulla kävellessä tulee vastaan aitoja kansalaisia yhteiskunnan sosiaaliturvan ulkopuolelta. Köyhä saattaa kävellessä miettiä, miksi sosiaaliturvan ulkopuolelle jää ihmisiä, jotka sitä kaikkein eniten tarvitsevat.

Päättäjiltä saatava painoarvoa myös kodittomien yöhön !

Asunnottomien yö !

Kun taas reilun kuukauden päästä 17.10 "vietetään" asunnottomien yö tapahtumaa, ovat monet poliitikot äänessä kyseisenä päivänä, mutta eivät nyt, eivätkä sen jälkeen !

Nyt, jos sitä reiluutta yhtään on kotimaamme asunnottomille noilla päättäjillä, pääministeri Sipilä etunenässä, niin olisi aika tarjota näillekin asunnottomille asunto, tai keskuspaikka, siis jokaiselle suomalaiselle kodittomalle, koska tyhjiä asuntoja kuulemma ministereiden mukaan löytyy riittävästi myös turvapaikanhakijoille !

Nomadius - elämän toteuttamisen vaihtoehtoko?

Ikuisella häämatkaallaan oleva pariskunta hymyilee Hyvä Terveys -lehden (9/14) sivuilla!

Jutun teksti alkaa mukavasti tirisevän grillimakkaran paistamisesta, Kauniaisissa! Grillissä palavat koulutodistukset, työkalenterit, Kela- ja pankkikortit - huikean ONNEN TUNNE täyttää menneisyytensä.

Onnea heille, jotka jo kymmenen vuoden ajan ovat eläneet holhoavasta yhteiskunnastamme irtautuneina. Tosin heillä on tuloja kirjoistaan ja apurahoistaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä