Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Kotimaan politiikka

EU:n sotilasliitto on NATOa pahempi malli Suomelle

ENTÄ PYSYVÄTKÖ PRESIDENTINVAALITENTIT ASIALLISINA JA TASAPUOLISINA?

 

Näin väittää  presidenttiehdokas Paavo Väyrynen  istuvan presidentin Sauli Niinistön käsitystä vastaan.   Sauli Niinistö ajaa  Paavo Väyrysen mielestä Suomea  EU-sotilasliittoon.

  - ”Tämä on paljon pahempi ratkaisu kuin Suomen suora NATO-jäsenyys, koska EU:n muuttuessa sotilasliitoksi, sen kautta meille tulisi kovemmat  sotilaalliset velvoitteet kuin NATO-jäsenyys meille asettaisi” ,   Väyrynen toteaa.

Vihreä pääministeripuolue?

Galluppeja on nähty ja tänään Aamulehdessä taloustutkimuksen Juha Rahkonen ennustaa että vihreistä voi tulla jopa pääministeripuolue. Ensireaktioni oli kova pelko, mutta lopulta totesin ensireaktion turhaksi - onhan Suomi selvinnyt jopa Esko Ahon hallituksesta. Katsotaanpa mihin viherjytky voisi johtaa.

Haasteita paljon, pelkoja vähän

Pakko todeta, noteeraan persut nyt korkeammalle

Lähipiiristäni varoitettiin, että kokoomuslaisena on äärimmäistä typeryyttä kirjoittaa mitään hyvää Jussi Halla-ahosta tai perussuomalaisista. Eipä sillä, en minä heihin mitenkään voisi kuvitella liittyväni eikä minulla ole mitään kotipuoluettani vastaan, mutta mielestäni Perussuomalaiset on nyt selkeämpi puolue. Se, mitä he ovat, on hyvässä kuin pahassakin selkeämpää ja ansaitsee tästä mielestäni noteerauksen.

 

Nurkissa niitä vilisee

Stubb vai Lepomäki: Lepomäki

Harkitsen paluuta kokoomuksen äänestäjäksi ja ehkä jopa jäseneksi, jos Elina Lepomäki valitaan puheenjohtajaksi. Opiskeluaikoinani toimin kokoomuksen opiskelijajärjestössä, jossa mieleenpainuvimmaksi saavutuksekseni lienee jäänyt piiritoimiston avaimen hukkaaminen. Innostukseni hiipui pian, kun jouduin huomaamaan, että puolueen pamflettien etusivulle painettu "yksilönvapaus" oli samaa sarjaa vaalilupausten kanssa. Kolmen suurimman puolueen politiikoissa on vaikea havaita käytännön eroja.

Investointikasvuharha

Jälleen kerran kansalaisina ja veronmaksajina saamme konkreettisesti todistaa poliittisen propagandan media-aikakauden muodon. Tiedotusvälineissä hehkutetaan siitä, että yritysten investoinnit Suomessa ovat kääntyneet kasvuun viime vuosien tasosta. Hienoa, jos se konkreettisesti olisi niin - siis siten, että tämä kasvu tuntuisi ja näkyisi mm. työttömyyslukuja pienentävästi ja BKT:ta kasvattavasti.

VR:n säästötavoite 50 milj. - valtio tuloutti yhtiöstä juuri 100 milj.

VR-Yhtymä teki vuonna 2014 voittoa yhteensä 90 miljoonaa euroa. VR tuloutti valtiolle 100 miljoonaa euroa eli koko voitollisen tuloksensa ja lisäksi 10 miljoonaa euroa ylimääräistä. Nyt alkavilla yt-neuvotteluilla VR tavoittelee 50 miljoonan euron säästöjä.

Liki 600 henkilön irtisanominen ja monille työmatkalaisille tärkeiden junavuorojen lakkauttaminen ei vaakakupissa painanut valtio-omisteisessa yhtiössä.

EDELLEEN TALVIVAARA

Ihmettelen, mitä etua Suomalaisille ulkomainen sijoitusyhtiö voi tarjota Talvivaaran 85% omistajuudella verrattuna Suomen valtion omistajuuteen? Mikäli oikein olen ymmärtänyt noista vähäisistä mahdollisen kaupan tiedoista, niin sijoitusyhtiö ei taida siinä juuri paljoa sijoittajan riskiä ottaa. Saa kaupassa joka tapauksessa haltuunsa valtavan omaisuuden. Pääosa riskeistä jää Suomalaisille. Niinpä kannattaisi pyrkiä saamaan kotiin myös edut, ja pystyttää suurimmaksi osaksi kotimaisessa omistuksessa oleva toiminta. Valtio voisi puuhata alkukäynnistyksen.

Olen amatööri

Kritisoin perusuomalaisten maahanmuuttopoliittista asiakirjaa ja kutsuin sitä rasistiseksi. Samalla pyysin maisterisjätkä ja peruspomo Timo Soinia irtisanoutumaan tuosta asiakirjasta ja sen sisällöstä. Timo Soini kommentoi kirjoitustani aiemmin tänään. Sitä toivoinkin. Valitettavasti Soini ei vastannut mitään syytöksiini vaan tyytyi vain kutsumaan minua amatööriksi.

Pakkoruotsin päivitys

Pitkähkön tauon jälkeen palaan lempiaiheeseeni Suomen kielipolitiikkaan. Ensimmäinen kansalaisaloite on nyt saatu pulkkaan ja eduskunta on päättänyt ensimmäisessä äänestyksessä hyväksyä sukupuolineutraalin avioliiton. Oli mielenkiintoista seurata keskustelujen kulkua prosessin eri vaiheissa. Homojen avioliitto-oikeutta puoltavien puheenvuorot pätevät sataprosenttisesti myös pakkoruotsin poistoa vaativan kansalaisaloitteen puoltamiseen.

S-pankin johto menetti omistajien luottamuksen

Hei!

Minä ole S-pankin omistaja. Kun omistamani Pirkanmaan Osuuskauppa aloitti pankkitoiminnan ja perusti S-pankin, tämä oli jokseenkin yllättävä veto, kun päätös ryhtyä pankkitoimintaan tapahtui omistajilta kysymättä.

S-pankilla oli kuitenkin hyvä liikeidea ja sen tarkoituksena oli palvella omistajiaan entistä paremmin. Kun olimme omistajina vuosia keränneet bonuksia ja ylijäämäpalautuksia s-tilille, niin on ymmärrettävä että pankin perustaminen tuli ajankohtaiseksi.  

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä