Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Lasse Männistö

Vielä kerran Meri-Lapista ja Mehiläisestä

Olen oppinut politiikassa yhden hyvän periaatteen: ihmisille on syytä kertoa totuus, mutta samalla heitä on rohkaistava. Yrittänyttä ei laiteta, joten nyt vielä muutama sananen Meri-Lapin ratkaisusta ulkoistaa erikoissairaanhoitonsa Mehiläiselle.

Kokoomuksen nuoret "kohupolitiikot" löytäneet vihreän oksansa?

Yle kertoo tänään, että Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty irtisanoutuu virastaan ja siirtyy johtajaksi yksityiseen Terveystaloon liiketoiminnanjohtajaksi. Hän jättää tehtävänsä heti apulaiskaupunginjohtajana. Laura Räty on toiminut mm. Stubbin hallituksen sosiaali- ja terveysministerinä. Räty siirtyy yksityiseen terveyspalveluyhtion, Terveystalon, liiketoiminnanjohtajaksi.

http://yle.fi/uutiset/laura_raty_jattaa_paikkansa__lahtee_terveysbisneks...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Laura_Räty

Näkökulma: Politiikkaa ja sukulaissuhteita

Kevan toimitusjohtajana elokuusta 2014 lähtien toiminut Jukka Männistö eroaa tehtävistään. Taustalla kerrotaan lepäävän Kevan hallituksen (ent. Kuntien eläkevakuutus) ja toimitusjohtajan välinen luottamuspula. Männistö neuvotteli eilen itselleen erosopimuksen Kevan hallituksen puheenjohtajan Anna-Kaisa Ikosen kanssa. Kevan hallitus käynnistää välittömästi uuden toimitusjohtajan hakuprosessin. Uusi toimitusjohtaja aloittanee toimessaan vuoden 2016 keväällä, kirjoittaa Iltalehti.

Lasse Männistö jättää eduskunnan

Kokoomuksen ensimmäisen kauden kansanedustaja Lasse Männistö on ilmoittanut, ettei asetu ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. Lasse Männistöhän joutui aikaisemmin syksyllä poliittisen kohun silmään ns. "tuolinvaihto" jupakassa. Hänet ehdittiin valita jo helsingin viransijaisapulaiskaupunginjohtajaksi ministeriksi nimitetyn Laura Rädyn (kok) sijaan. Asiasta nousseen kohun takia Männistö kuitenkin perui eroanomuksensa eduskunnasta.

Teot ja puheet eivät kohtaa

Kansanedustajat Lasse Männistö ja Sanni Grahn-Laasonen julkaisivat noin vuosi sitten Normitalkoot-pamfletin, missä he olivat listanneet 46 mielestään turhaa sääntöä, ohjetta ja kieltoa. Tällä he saivat julkisuutta ja kehuja. Eikä siinä mitään. Ajatus oli ja on täysin kannatettava. Turhaa byrokratiaa ja (maalais)järjen vastaisia sääntöjä on syytäkin karsia.

Poliitikot oppivat todella hitaasti

 

Kokoomukselle ei näemmä riittänyt kohu Lasse Männistön viransijaisuudesta. Nyt samasta tehtävästä on syntymässä uusi kohu, kun Laura Rädyn tilalle ollaan nimittämässä toista Rädyn kaveria Pia Sutista. Tällä kertaa kohusta ei voi syyttää muuta kuin Kokoomusta itseään.

Kokoomuksen hymy rupesi hyytymään

Kesän suurin poliittinen tähti oli kokoomuksen uusi puheenjohtaja pääministeri Alexander Stubb. Kansa hurmaantui kun Stubb esitteli polvihousujaan ja hymyili leveästi kuin muinaisen televisiosarjan Vaahteramäen Eemeli. Leveä hymy edusti sitä kiiltokuvalinjaa, miltä asioiden piti näyttää. Syksyllä hymy kuitenkin hyytyi, koska puheenaiheeksi nousi tosiasia- ja todellisuustaso, jossa asiat mitataan realiteeteilla. Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty antoi kasvot kokoomuksen todelliselle politiikalle ja puolueen arvoille.

Me politiikan kultakalat


Kultakaloista elää sitkeästi väärä legenda, joka mukaan ne pystyisivät muistamaan asioita vain kolmen sekunnin päähän. Kultakalan muistiin viitataankin jos halutaan puhua äärimmäisen lyhyestä muistista.

Kultakalaparat. Todellisuudessa niiden muisti on lähempänä kolmen kuukauden luokkaa. Ei erityisen pitkä aika sekään, mutta huomattavasti pidempi kuin kolme sekuntia.

Kokoomuslaisten selfietouhulle pitää laittaa stoppi

Se on nyt sanottava suoraan: Kokoomuksen nuorten poliitikkobroilereiden Lasse Männistön ja Laura Rädyn sinulle-minulle politiikalle on laitettava stoppi. Kyllä asia on ehdottomasti niin, että oma etu ei saa syrjäyttää kansakunnan etua!

Männistö ja Räty näyttivät nousuhuumassaan ja vallanhimossaan ajattelevan, että heidän keskinäinen pelinsä menee kevyesti läpi. He irtosivat kuitenkin arjen todellisuudesta. Itsekkyydessään he ylittivät sopivuuden rajan.

Suomi tarvitsee pätevän pääministerin

Pääministeri Alexander Stubbilta kuulimme lauantaisena aamuna "terävän" havainnon: "Maamme ongelmat johtuvat siitä, että Suomi on ollut kuusi vuotta taantumassa."


Stubbin arvio kuvaa hyvin miehen pinnallista asioihin suhtautumista.

Voi pyhä yksinkertaisuus! Kyllä Suomi ja suomalaiset ansaitsevat pääministerin, joka on perehtynyt asioihin syvällisemmin.

Stubb kehui myös Laura Rädyn ja Lasse Männistön kaikenpuolista erinomaisuutta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä