Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Lotta Svärd

Lotat, palaattehan vielä?

Laki naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta astui voimaan vuonna 1995. Se oli aikanaan aidon feminismin voitto ja naisten mahdollisuus osallistua isänmaamme puolustamiseen myös asepalveluksen kautta oli jo silloin erittäin tervetullutta. Haluaisin kuitenkin nähdä naisten maanpuolustuksen vaihtoehtona myös lottapalveluksen.

Fanni LUUKKONEN - patriootti, lottakenraali

 Fanni Luukkonen (1882–1947) oli kotoisin Iistä. Hän kävi Oulun tyttökoulua, minkä jälkeen hän opiskeli kansakoulunopettajaksi.

Jo lapsuudesta alkaen kristillinen usko ja raittiusaate olivat Luukkoselle läheisiä, ja näitä hän edisti päättäväisesti myös lottatyössään.

Lotta Svärd, naisten maanpuolustustyön tukijärjestö

Suomen Lottaperinneliitto ry:n mukaan: ”Kukaan nainen ei ole unohtanut olleensa kerran lotta. Lottakunnioituksen henkiinherättämisen myötä meillä on ollut 90-luvun taitteesta alkaen ainutlaatuinen tilaisuus puhua niistä lähihistorian tapahtumista, joista on pitkään vaiettu”.

Suomalaisen lottatoiminnan historia ulottuu itsenäisyyden alkuaikoihin. https://fi.wikipedia.org/wiki/Lotta_Sv%C3%A4rd

Lotille liputuspäivä!

Suomi täyttää ensi vuonna sata vuotta. Se ei ole itsestäänselvyys, vaan sen eteen ovat monet miehet ja naiset uhranneet kaikkensa. Voisimme elää hyvin toisenlaisessa maassa nyt, jos itsenäisyys olisi seitsemänkymmentä vuotta sitten menetetty.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä