Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Maailma ilman rasismia

Ihmisiä ihmisille

Viime aikoina moni on tahtonut tietää, mitä mieltä olen keravalaisista. Olen vuosien varrella tavannut aika monenlaisia keravalaisia ja tullut siihen lopputulokseen, että on parempi olla olematta keravalaisista mitään mieltä yhtenä massana, vaan muodostan mielipiteeni keravalaisista keravalainen kerrallaan aina tilaisuuden osuessa kohdalle.

LUOKKASODAN ALUSTA 99 VUOTTA JA AUSCHWITZIN KAUHUN PÄIVIEN LOPUSTA 72 VUOTTA!

LUOKKASODAN ALUSTA 99 VUOTTA JA AUSCHWITZIN KAUHUN PÄIVIEN LOPUSTA 72 VUOTTA!

Hämeenlinna/Janakkala

Itse kohdetta ei ole olemassa

Kyse on kulttuuriperinteen tai politiikan luomasta huonosta kielikuvasta toiseudesta, jota pommittaja yrittää epätoivon vimmalla tuhota tulella. Itse kohdetta ei ole olemassa. Siten polttopullon heittäjä yrittää tuhota oman kulttuuriperinteen tai politiikan luomaa aineetonta kummitusta, joka on ainoastaan kopioitunut hänen aivoelimeensä. Jos pommittaja yrittäisi todistaa kielikuvan mukaisten ihmisten olemassaolon, hän ei pystyisi tunnistamaan heitä annetusta satunnaisesta ihmisrivistä.

Ihminen heittää polttopullon asumiseen tarkoitettuun rakennukseen

Meidän aikanamme moni älykkö pohtii rasismin olemusta aivan kuin sitä ei muka tiedettäisi tarkalleen. Toinen ihminen heittää polttopullon asumiseen tarkoitettuun rakennukseen tuhotakseen sen tulella. Itsestäänselvyyttä pohditaan monin sanankääntein tyhjää kielellä haroen. ihmiset syyttävät toisiaan väkivaltaisiksi, lopulta todetaan, että kukaan ei ole tehnyt mitään pahaa, moitittavaa tekoa toista ihmistä vastaan. Ajatusten alle on sijoitettu toisia, pahoja ajatuksia, joiden päälle on siroteltu tomusokeria ja hunajaa. 

Ajattelen - olen rasisti?

Ajattelen – olen rasisti?

Onko mahdollista, että suomalainen tuomioistuin harjoittaa yhteiskuntapolitiikkaa tai jonkinlaista ideologista kasvatustyötä omissa tuomioissaan?

Kysymys on periaatteellinen ja tärkeä.

Viittaan tapaukseen, jossa VOK:ia vastaan polttopullon heittänyt mies sai vuoden mittaisen ehdottoman tuomion. Tuomiota kovensi se, että rikos oli ”rasistinen”. Tässä tulkinnassa tuomioistuin otti arvovaltaisesti kantaa teon motiiviin ja sen luonteeseen. Teon luonne oli ”rasistinen” siksi, että se kohdistui VOK:iin.

Eduskunnan arvoton rasismijenkka

Eduskunnan arvoton rasistijenkka

Eilen näyteltiin Suomen eduskunnassa arvoton ja masentava ilveilynäytelmä: rasismikeskustelu.

Periaatteessa on tietysti aina hyvä ja tarpeen keskustella ihmiselon perusasioista: lähimmäisenrakkaudesta, välittämisestä ja empatiasta. Peruslähtökohtana lienee kuitenkin se, että jokainen, joka valitaan eduskuntaan, on lähtökohdallisesti sivistynyt ja järkevä ihminen.

Kysymyksiä rasismin vastustajille

Onhan se enemmän kuin totta, että rasimia ja syrjintää on olemassa ja kaikkialla maailmassa. Ihan oikeutetusti pitää olla rasismin vastainen päivä ja tuoda esiin se, että rasismi ei ole missään nimessä ja muodoissa hyväksyttävää. Niin kauan kun päivän vietolle on tarvetta, se on häpeä koko yhteiskunnalle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä