Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Materiaalihankinnat

Täydennyskyky on keskeinen osa puolustusvoimien uskottavuutta

Puolustuskykymme kannalta merkittävä HX-hanke on herättänyt ymmärrettävästi paljon keskustelua. Valitettavasti kantaa ottavat myös sellaiset auktoriteettia omaavat tahot, jotka eivät aiheesta juuri mitään ymmärrä ja näin he vaarallisesti hämmentävät julkista mielipidettä kriittisen tärkeän hankintakysymyksen kanssa. Kysyn myös retorisesti, kuinka paljon julkiseen keskusteluun lopulta päätyy itänaapurin alulle panemia näkemyksiä?

Ukraina unohtuu hiljalleen

Hiljalleen, päivä päivältä Ukrainan opetukset hiipuvat suomalaisten mielissä. Näin käy väistämättä. Ihmiset keskittyvät lähellä oleviin ongelmiin kun varjo on väistynyt ovelta. Tutkin syksyllä 2014 suomalaisia, puolustuspolitiikkaan erikoistuneita tai sen parissa työskentelevien poliitikkojen blogeja ja eduskuntapuheenvuoroja valtio-opin pro gradu -tutkielmaa varten. Ukraina iski politiikan tietoisuuteen syviä haavoja ja pelkoja. Vasemmistoliitto mykistyi, vihreät avasivat silmiään ja keskusta-oikeisto muisti jälleen puhua puolustuksen resursseista.

Voiko puolustuskykyymme luottaa?

TNS Gallupin tutkimuksen mukaan puolet suomalaisista ei luota Suomen kykyyn puolustaa maataan. Näistä suomalaisista kymmenen prosenttia piti kykyä suorastaan kehnona. Jos näin todella on, on jotain puolustuskyvystä kertomisessa mennyt pieleen. Tähän maahan on nimittäin erittäin vaikea tulla väkisin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä