Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Mitätöinti

Asukkaat nonsaleerataan tuulivoimapaikkakunnilla

Työ- ja elinkeinoministeriö on vahvin ministeriöistä ja pääministerilläkin on vaikutusvaltaa näihin työ- ja elinkeinopoliittisiin asioihin. Hesari kirjoitti muutama vuosi sitten kuinka kolme ministeriötä on laittanut lusikkansa tähän tuulivoimasoppaan, tem, stm ja ym. Mutta tem vie ja muut ministeriöt vikisevät. Ei näillä meluasioilla ole vaikutusta, kun tuulivoimalat pystytetään kaukana länsirannikolla, poissa silmistä. Tem valmistelee uutta tuulivoimapakettia, jossa veronmaksajat rahoittavat uuden tukijakson, jotta tuulivoimaloiden pystytys jatkuisi Suomessa.

Low frequency noise - tutkijan näkökulmasta

Tanskalaisille on viimeisen vuoden aikana suotu mahdollisuus opiskella matalataajuisesta äänestä huippututkijan opastamana. Liitetyllä videolla tutkija Mariana Alves-Pereira selostaa ryhmänsä vuosikymmeniä jatkunutta tutkimustyötä. https://.be&a Tanskassa pysäytettiin tuulivoimarakentaminen maalle, jotta matalataajuisten äänien osalta tutkimukset mahdollisista terveysvaikutuksista saataisiin selville. Väliaikatietoja on tippunut niukasti näistä tutkimuksista.

Mitätön-leima!

Opiskeluaikana minulla oli muuan tuttava, joka sai suuressa pankissa erikoisen tehtävän. Hän oli ruuhka-apulainen ja auttoi kaikessa, mihin muut eivät ehtineet. Juuri siihen aikaan siirryttiin pois pankkikirjoista tiliotteisiin. Tuttavani tehtävä oli rei´ittää ja mitätöidä säästökirjoja. Siihen hän käytti leimaa, joka piti lyödä joka sivulle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä