Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Olutkulttuuri

Pieni askel oluelle, suuri askel vapaudelle

Olen tyytyväinen hallituspuolueiden sopuun alkoholilain uudistuksessa.  Jatkossa kaupoissa saa myydä 5,5 prosenttisia alkoholijuomia. A-oluen salliminen päivittäistavarakauppoihin oli yksi vaaliteemoistani. Maistuu maltaalta saada tämäkin asia lasiin kuohumaan.

Olut luo elinvoimaa - myös maaseudulle

Oletko koskaan ajatellut, että olut on suomalainen luonnontuote, joka tuo elantoa yli tuhannelle suomalaiselle maanviljelijälle? Tai että suomalaisella panimoteollisuudella olisi valtaisa kasvupotentiaali, jos vain antaisimme sille mahdollisuuden? Valitettavasti trendi on viimeisinä vuosina ollut päinvastainen. Olemme vaikeuttaneet alkoholipolitiikallamme tarpeettomasti kotimaisen panimoteollisuuden toimintaedellytyksiä.

Tolkun olutpolitiikkaa jo viisitoista vuotta

Oluenkuluttajia ja olutseuroja yhdistävä Olutliitto täyttää tänään 15 vuotta. Yli 2000 jäsenen Olutliitto on yksi merkittävimmistä kuluttajajärjestöistä Suomessa. Nyt jos koskaan oluenkuluttajat tarvitsevat äänitorvensa tolkullisen alkoholi- ja olutpolitiikan puolesta.

Olutkulttuurimme on vahvassa murroksessa. Kotimaiset sityöoluet kasvattavat suosiotaan. Panimoteollisuus hakee muotojaan laajentamalla valikoimiaan. Olut on kavunnut pikkuhiljaa viinin rinnalle ruokajuomana sekä arjessa että juhlatilaisuuksissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä