Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Onnettomuudet

Viina- ja huumemaisteissa ajo

19.3. HS kertoi huumeiden vaikutuksen alaisena tapahtuneiden onnettomuuksien lisääntyneen.

Mitenköhän kannabiksen vapauttaminen ja kovempien aineiden ”huumeapteekit” korreloisivat onnettomuustilastojen kanssa..?

 

 

Miksi minä maksan sinun virheestäsi?

Suomessa on lait joita jokaisen pitäisi noudattaa, tai ainakin pyrkiä noudattamaan, aina kun se on mahdollista. Joskus toki voi tulla eteen tilanne jossa lakia on pakko rikkoa. Lähtökohtaisesti tilanteet kuitenkin lienevät sellaisia, että jokaisen on mahdollisuus lakia noudattaa?

Onnettomuuksia voi ennaltaehkäistä myös armeijassa

Raaseporin tasoristeysonnettomuus avasi keskustelun varusmiespalvelun turvallisuudesta. Asiassa on kysytty paljon, voitaisiinko vastaavat onnettomuudet estää ja jos voidaan, miten. Voidaan estää, tai ainakin huomattavasti paremmin ennaltaehkäistä.  

Kyky toimia oikein pelastaa ihmishenkiä

 

Se on sitä, että asiat harkitaan etukäteen ja kuvitellaan tapaus sikseen elävästi, että kun se kerran tapahtuu, on reitit selvät. Tätä lajia on harvalle suotu. Jolla sitä on, niin pitäköön hyvänään! Mutta tässä lajissa on kaksi pahaa vikaa; asia jää huvikseen tapahtumatta tai se sattuu eri tavalla. Joka arvaa ottaa nämäkin huomioon, sille on maailmanranta kevyt kiertää...

 

Veikko Huovinen: Havukka-ahon ajattelija

 

 

Ydinvoiman suurin riski on ihminen

Muistan kevään kolmekymmentä vuotta sitten Ylivieskan Visurin kylällä. Lumet sulivat ja räystäästä tippui vesi, joka muodosti maahan houkuttelevia lammikoita. Olin seitsemän ja rakastin kevättä. Lällyä ja kuralätäkköojia.

Jokin oli kuitenkin toisin kuin ennen. Sinä keväänä mummo kielsi minua leikkimästä räystäästä tippuvalla vedellä. Vedessä oli jotakin miksi siihen ei saanut koskea. Se ei ollut turvallista. En vielä silloin ymmärtänyt mitään muuta kuin sen, että jossakin oli tapahtunut onnettomuus. Nyt ymmärrän paremmin, ja tiedän miksi.

Finavia ja viranomaiset vaarantavat lentoturvallisuuden

Asiantuntijan mukaan Suomessa lentäminen on tällä hetkellä hengenvaarallista. Suomen lentoliikennettä valvovan aluelennonjohdon henkilöstö ja laitteet ovat kriittisessä tilassa (esim. sähköiset turvajärjestelmät päivittämättä). Samalla vastuuviranomainen pesee kätensä.

Turhaa pahoitella

Hedelmätöntä on, että  eduskunnassammekin 200 kansanedustajaa alkaa perä jälkeen surmatapauksissa puheenvuoronsa pahoittelulla.  Yllättävää olisi, jos joku ei pahoittelisi.  Tehokkaampaa olisi kun edustajamme kieltäisivät siviilien lennot, ainakin Finnairin, sota-alueiden yli ja lennot sotaa käyvien maiden kentille. Lasken näihin sotaa käyviin maihin pienempien joukossa tänään USAn ja Venäjän. 

Näin sodat eivät loppuisi, mutta lyhenisivät.

 

Voiko kohtaloa paeta?

Formula-ajaja Michael Schumacherin kurja tila johdattaa kysymään, onko elämässä joitakin sellaisia voimia, joille ihminen ei itse mitään voi. Onko elämä jollakin tavoin determinoitua, eli väistämättömän kaavan mukaan etenevää, tai onko esimerkiksi niin, että ihmisen elämänkulku on kirjoitettu hänen geeneihinsä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä