Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Onnettomuus

Miksi minä maksan sinun virheestäsi?

Suomessa on lait joita jokaisen pitäisi noudattaa, tai ainakin pyrkiä noudattamaan, aina kun se on mahdollista. Joskus toki voi tulla eteen tilanne jossa lakia on pakko rikkoa. Lähtökohtaisesti tilanteet kuitenkin lienevät sellaisia, että jokaisen on mahdollisuus lakia noudattaa?

Tuleeko yleinen auttamisvelvollisuus lakiin?

Ohjelmassa Perjantai käsiteltiin 16.3.2018 yleistä auttamisvelvollisuutta. Tämän viikon perjantaina  (23.3) ohjelmassa on tarkoitus käsitellä anteeksiantoa. Pitäisikö yleisestä auttamisvelvollisuudesta säätää lailla? Osittain yleinen auttamisvelvollisuus on jo lailla säädetty jokaisen velvollisuudeksi. Asiasta on säädetty ainakin pelastuslaissa ja tieliikennelaissa.

Suomen armeija on vaarallinen paikka

------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------

Sattuman sanelema juttu, vai kohtalo?

Joskus ihminen tapaa toisen ihan vaan sattumalta. Sattumalta voi tavata vaikka naapurin kauppareissulla. Joskus taas kohtalo puuttuu peliin. Voiko kohtalo puuttua peliin sattumalta? Voiko sattuma olla kohtalo?

Jos henkilö päättää tänään lähteä töiden jälkeen vaikka kauppakeskukseen jossa hän on sopinut myös tapaavansa tuttavan mutta ajaakin matkalla kolarin minkä vuoksi myöhästyy niin pahasti, että tuo tuttavakaan ei kaupassa odota, ja kännykästäkin on akku loppunut - tai puhelin unohtui kotiin. Onko kyseessä sattuma vai kohtalo?

Sunnuntain 20.8.2017 Raamatunteksti: “Minä tuon onnettomuuden tälle kansalle...”

------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------

Kaveria ei jätetä?

Kirjoitin oheisen kiitoskirjeen julkaistavaksi paikalliseen Uusimaa -lehteen Sana on vapaa -palstalle ja pääsin toivomaani tavoitteeseen, lähettämäni kiitokset menivät perille auttajalle. Paljon kysymyksiä on edelleen vastauksia vailla.

 

Kiitos, kun autoitte lastamme hädässä

 

Kiitos pelastuslaitokselle, että menitte paikalle, kiitos poliisille nopeasta toiminnasta, kiitos linja-auton kuljettajalle, kun et poistunut paikalta, mutta ennen kaikkea kiitos tuntemattomalle ohikulkijalle, joka oikeasti autoit lastamme hädän hetkellä.

Pelasta Cheerleader, pelasta itsesi

Ilkka -lehti tiesi kertoa uutisesta. Yksittäisestä rikoksesta josta ei tehty kriisikokousta. "Kaksi 12-vuotiasta koulutyttöä jäi suojatiellä auton alle tänään tiistaina Seinäjoella Törnävällä, S-marketin kohdalla. Törmääjä poistui paikalta, eikä kukaan pysähtynyt auttamaan tyttöjä." Tämä tilanne on itselleni kovin tuttu.

Lentoturma Alpeilla: 150 ihmisen pelätään menehtyneen

Saksalaisen halpalentoyhtiön Germanwingsin Airbus A320 -lentokone putosi vaikeakulkuiseen vuoristomaastoon Etelä-Ranskaan tiistaina. Kone oli matkalla Barcelonasta Düsseldorfiin. Ranskan siviili-ilmailuviranomainen DGAC on vahvistanut koneen putoamisen, ja koneen jäänteet on paikannettu Prads-Haute-Bléonen kylän lähelle. Sään kerrotaan olleen onnettomuushetkellä alustavien tietojen mukaan melko hyvä.

Germanwingsin mukaan koneessa oli 144 matkustajaa ja kuusi miehistön jäsentä.

Suuri puhallus

Rattijuopumus on riski. Ei pelkästään kuljettajalle ja hänen matkustajilleen, vaan ennenkaikkea aivan sivullisille, viattomille kanssaihmisille.

 

bit.ly/ihmeita

 

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä