Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Pimeä työ

Pimeää työvoimaa Brysselin simpukkaravintoloissa

Hesarin mielipidesivulla (18.4.) eräs nimimerkkikirjoittaja arvostelee  – aivan oikein – brysseliläisiä ravintolatyönantajia. Nämä pitävät maahanmuuttajia töissä muutaman euron tuntipalkalla ja teettävät näillä epäinhimillisen pitkiä työpäiviä. Mitään lomia ei tunneta. Tämä luo työntekijöissä ymmärrettävää katkeruutta, ja näin muodostuu kasvualusta terrorismille.

Kirjoittaja varoittaa suomalaisia vastaavasta ilmiöstä. Tähän ongelmaan viranomaisten on syytä puuttua niin Brysselissä kuin Suomessakin.

Pimeä työ naapureiden talouskasvun vauhdittajana - mitä tekee Suomi?

Suomessa ja Euroopassa taistellaan jatkuvasti harmaata taloutta vastaan. Syytä onkin, sillä pelkästään Suomessa harmaan talouden arvioidaan aiheuttavan vuosittain 4–6 miljardin euron menetykset valtiontaloudelle. Pimeä työ on osa harmaata taloutta. Sen esiintyvyys on Suomessa verrattain pientä muodostaen arviolta neljän prosentin osuuden koko bruttokansantuotteestamme ja työvoimasta.

Kovapäinen kansa

Me suomalaiset olemme suorastaan jumalaisen kovapäistä porukkaa. Enemmistöltään Jumalaa ja lakia viimeisen päälle kunnioittavia paskiaisia, jotka eivät ymmärrä tehdä edes pimeää työtä ilman että hallitus laatii siitä lain.

Nyt on sellaisia lakeja sitten valmisteilla, että hitainkin tahvo tajuaa että veronmaksu ei ole pakollista. Rikkaimmat ovat tiedostaneet asian aikoja sitten. Heille ovat toki lainlaatijat olleet jo aikaisemmin suvaitsevia.

Vastikkeeton raha johtaa tuhoon

Sen suu napsaa, jonka jalka kapsaa

Näin sanottiin jo kotona ja kymmenvuotiaan oli mentävä töihin. Siitä oppi perusasiat että raha tulee työstä. Vielä 1962 ei ollut eläkejärjestelmiä eikä eläkettä kertynyt alaikäiselle senkään jälkeen.
Meillä puhutaan 300.000 henkilön olevan vailla töitä. Luku on täyttä fuulaa. Siitä kun vähennetään tosiasialliset juopot, työkyvyttömät ja huijarit päästäneen 100.000 henkilöön.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä