Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Raippavero

Perintö- ja lahjavero sekä eläketulovero eli ns. "raippavero" poistettava

PERINTÖ-JA LAHJAVERO SEKÄ ELÄKETULOVERO ELI NS."RAIPPAVERO" POISTETTAVA

Eduskuntatyöni aikana sain alulle peintö-ja lahjaveron poistamisen lähiomaisilta. Nyt haluan palata takaisin edskuntaan jatkamaan asiassa, kun muut eivät ole tässä halunneet edetä. Perintövero kohdistuu perheen omaisuuteen, josta on jo maksettu monia veroja. Tuloveroja on maksettu aikanaan eri muodoissan tuloista, joilla omaisuus on hankittu ja ylläpidetty.

Taasko eläkeläisten vuoro maksaa?

Perjantain Helsingin Sanomien otsikko hätkähdytti: ”Sipilä haluaa ottaa lainarahaa eläkeläisiltä”. Tarkoituksena olisi pienentää työntekijöiden työeläkemaksua ottamalla rahoitus ns. Emu-puskureista. Tämä edellyttäisi käytännössä joko työeläkemaksun korotusta myöhemmin tai eläkkeistä leikkaamista.

Nuorten ryöstö - loppumaton luonnonvara!

Raimo Ilaskivi kirjoitti tänään blogiinsa, kuinka eläkkeiden niin kutsuttu raippavero edustaa kateutta. Lausunto ei voisi olla kauempana totuudesta ja hän nimesikin kirjoituksensa vitsikkäästi “Kateus - loppumaton luonnonvara”. Olisin kommentoinut itse blogiin kriitiikkiä tästä heppoisesta näkemyksestä, mutta Ilaskivi on estänyt kommenttini, koska olen kritisoinut hänen heikkoja eläkenäkemyksiään jo aiemmin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä