Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Seksuaali- ja lisääntymisoikeudet

Miksi päätin jättää sikiämättä?

Kun olin lapsi, lähialueella eli eräs opettaja jolla oli paljon lapsia. Hän pelkäsi, että Suomen pieni kansa katoaisi. Toisaalla sitten kuulin ajoista joina suomalaisia oli paljon vähemmän. Jos Suomi selvisi talvisodasta ja ihmislaji 10 000 yksilön pullonkaulasta, niin päätin kuunnella enemmän väestön liikakasvua pelkääviä.

Syvästi katoliselta Irlannilta korvatillikka Agenda Europe-verkostolle

Katolinen Irlanti on juuri julkistettujen äänestystulosten mukaan äänestänyt eilisessä kansanäänestyksessä murskaluvuin kumoon perustuslain kahdeksannen lisäyksen, joka on estänyt raskauden keskeytykset. 66 % äänestäneistä oli sitä mieltä, että kumoon koko lisäys ja pääministeri on vahvistanut lainmuutoksia tulevan vuoden loppuun mennessä.

Siinä kävi nyt niin, että syvästi katolinen Irlanti antoi jälleen kerran melkoisen korvatillikan Agenda Europe-verkostolle, joka taistelee naisten seksuaali- ja lisääntymisoikeuksia vastaan Euroopassa.

Maksuton ehkäisy: kaikkien sukupuolten etu

Tänään valtuustomme hyväksyi tärkeän esityksen maksuttomasta ehkäisystä. 

Aloite parantaa helsinkiläisten hyvinvointia, kaupungin taloudellista tehokkuutta ja nuorten oikeuksia. Tämä aloite on hyvin tärkeä epätoivottujen raskauksien ja sukupuolitautien ehkäisemisessä.  Pohjimmiltaan valtuustoaloitteessa on kuitenkin kyse tasa-arvosta. 

Oikeus päättää omasta ruumista on ihmisoikeus – ja hyödyttää lopulta kaikkia

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok) ilmoitti tänään, että Suomi suuntaa 20 miljoonaa euroa lisätukea seksuaali- ja lisääntymisterveyden ja -oikeuksien edistämiseen kehitysmaissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä