Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Sisäpiiri

Vanhan liiton poliitikkojen vastaisku avoimuudelle ja kansanvallalle

Vanhan liiton poliitikkojen imperiumin vastaisku on käynnissä - poliitikot kuten Mauri Pekkarinen vaikuttavat kipuilevan pahasti kasvaneen päätöksenteon avoimuuden sekä kansalaisaloitteiden kanssa. Nykyiset sähköiset järjestelmät ovat tuoneet monet asiakirjat julkisiksi ja katsottaviksi suoraan webistä kotisohvalta - samalla Puheenvuoron kaltaisten foorumien ja sosiaalisen median myötä on mahdollista tuoda omaa kantaansa esille ja haastaa poliitikkoja. Toki moni heistä edelleen pyrkii tätä välttämään, mutta kaikilta osin he eivät onneksi enää onnistu.

Yhdysvaltain presidenttiehdokkailla on yhteinen nimittäjä: raha

Yhdysvaltain presidenttiehdokkailla on yhteinen nimittäjä: raha

Vaivihkaa mukana ..

*

Mitä yhteistä on Donald Trumpilla, Hillary Clintoinilla, Jeb Bushilla ja 74:llä kongressin jäsenellä?

Nimetyillä on ainakin se yhteinen piirre, että he ovat pyrkineet Valkoiseen taloon, Bush nuorin, tosin jo hankkeestaan luopuen.  Mutta voiko Trumpilla ja Clintonilla todella olla jotain yhteistä?  Varsin piiloon jäänyttä?

Fortum, yllättävä käänne ja negaatio.

Nyt se sitten tapahtui. Fortum on antanut alustavan lupauksen osallistua fennovoiman ja rosatomin ydinvoimahankkeeseen tietyin ehdoin. Ehtona on, että fortum ja rosatom perustavat yhteisen yrityksen ja ostavat TGC-1 vesivoimatuotannon.

 

Fortum omistaisi uudesta yhteisyrityksestä yli 75% kun rosatomi omistaisi hieman alle 25%. TGC-1-omistuksen uudelleenjärjestelyn kautta fortumin vesivoimatuotanto lisääntyy 60 prosentilla (34 terawattituntiin).

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä