Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Sivutoimi

Työn kautta, vaikkapa sivuduuniin?

Marginaaliveroaste kuvaa sitä veron tasoa, joka suoritetaan ansaitusta lisäeurosta. Kun lisäeuroja on useampia, kuten esimerkiksi palkka sivutoimesta, verotuksen vaikutukset voi arvioida www.vero.fi -sivuston laskuria avuksi käyttäen. Kokeilinpa sitä, arvioidakseni kannattaisiko ottaa sivuduuni varsinaisen rinnalle.

Verokevennys vastineeksi mistä? Kokoomus ei tohdi toivoa edes työtunteja!

Toiveikkaat rallatukset verojen mataloittamisen myönteisistä "dynaamisista" vaikutuksista kansantaloudelle saisivat jo loppua. Niin keskustalaiset kuin kokoomuslaisetkin pääministerit (hassua puhua monikossa molemmista, kun viitataan vain kahteen viimeiseen vaalikauteen) ovat johtaneet veropolitiikkaa väärin siinä, ettei veronkevennysten kohdentumisesta työllistymiseen tai edes työtuntikertymään ole riittävästi huolehdittu.

Hallituspalkkioiden korotukset? Paatero teki ihan oikean ratkaisun

Omistajaohjauksesta vastaava kehitysministerin päätös peruuttaa Neste Oilin hallituksen puheenjohtajan Jorma Elorannan vuosipalkkion korotus 84 000 euroon (nykyinen 66 000) eli korotus olisi 27,3 prosenttia ja  Fortumin Sari Baldaufin palkkion 90 000 euroon.  Neste Oilin hallituksen varapuheenjohtajan palkkio taas nousisi 49 000 eurosta 55 000 euroon ja jäsenten 35 400 eurosta 42 000 euroon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä