Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaaliohjelma

Piraatin Turku - kuntavaaliohjelma 2017

Monille voi äkkiseltään olla vaikeaa hahmottaa, mitä piraattipuolueella on annettavana kuntavaaleissa. Piraateilla on kuitenkin kattava vaaliohjelma, jossa puolue tarjoaa kuvan tulevaisuuden kunnasta, jossa päätöksenteko on avointa, läpinäkyvää ja osallistavaa jo suunnittelun alkaessa. Kunnassa on otettu käyttöön uusia tapoja tuottaa palveluita yhdessä kolmannen sektorin ja yritysten kanssa palvelusetelien ja palvelualoitteen keinoin.

Lupaus, tavoite ja toteutus

Koko hallituskauden ajan on tullut palautetta, niin positiivista kuin sitten sitä negatiivistakin. Jälkimmäistä enemmän. On se porukka, jonka mielestä perussuomalaisten ei olisi alunperinkään pitänyt mennä hallitukseen. Muistutan, että hallitukseen menosta päätti puoluevaltuusto, puoluehallitus ja eduskuntaryhmä yhdessä ja vain yhden henkilön ollessa eri mieltä.

MONIARVOPOHJAINEN HALLITUS

PULINAT POIS, totesi Virolainen aikoinaan vaalituloksen selvittyä !
Nyt pulinat pois, hallituspohja on syntynyt -KESK, PS, KOK. Nyt on toivoa pk-yrityksillä, joten työttömät sitten vaan yrityksiä perustamaan ja työllistämään perheensä. On vahvasti luvattu byrokratiankin purkamista. Viime hallituksesta opittiin ainakin se, että kun hallituskumppaneita on liikaa, tippuu niitä matkan varrella pois, joten parempi on kolmen suuren liitos.

Mietteitä Suomen Yrittäjien tavoiteohjelmasta

On hienoa, että Suomen Yrittäjiltä tuli laaja tavoiteohjelma seuraavalle hallituskaudelle. Yleisellä tasolla olen monesta asiasta samaa mieltä. Esimerkiksi pyrkimys helpottaa pienten yrittäjien asemaa ”pienet ensin” –ajattelulla, yleinen hallinnon selkeyttäminen ja rakenteiden yksinkertaistaminen ovat erittäin tervetulleita tavoitteita. SY:n jäsenenä ja ehdokkaana en kuitenkaan ole kaikin osin tyytyväinen ohjelmaan. Kritiikkini kohdistuu kolmeen asiaan:

Uusi pääministeri?

Voiko Suomen pääministerinä toimia mies, joka kansalaispalautteen takia muuttaa puolueensa vaaliohjelmaa? Siinä on silloin puolueen periaatteet jo unohdettu. Kansakunnan taloustilanne on sellainen, että seuraavalla vaalikaudella on pakko tehdä vaikeitakin ratkaisuja.

Kun sitten näitä kovia päätöksiä yritettäisiin viedä uudessa hallituksessa läpi, voisi tällainen pääministeri vedota siihen, että niitä on syytä kansalaispalautteen takia muuttaa? Näin päätökset jäisivät tekemättä. Johdetaanko maata hallituksessa vai torikokouksissa?

Putin ja Keskusta eri linjoilla

Vladimir Putin päätti lisätä talousvaikeuksissa kärvistelevän kansansa tyytyväisyyttä sillä, että muiden elinkustannusten voimakkaasti noustessa viinan (wodkan) hintaa ei saa korottaa.

Keskusta toimii juuri päinvastoin. Säännöstelyä "vastustavana" puolueena se otti vaaliohjelmaansa keskioluen siirtämisen Alkoon. Ottikohan puolue aivan kaikkia vaikutuksia huomioon tätä kirjausta tehdessään?

http://yle.fi/uutiset/keskusta_haluaa_keskioluen_pois_kaupoista/7791490

Keppanagate - käsittämätöntä maatalous- ja aluepolitiikkaa

Tänään aamulla alkoi sosiaalisessa mediassa levitä uutinen, jonka mukaan keskusta linjaa vaaliohjelmassaan keskioluen laimentamista nk. kakkosolueksi. Se tarkoittaisi käytännössä, että yli 3,7% alkoholipitoisuuden ylittävät juomat siirtyisivät Alkon valikoimiin pois päivittäistavarakauppojen ja kioskien valikoimista. Hetken kuluttua ilmeni, että kyseessä oli keskustan alkoholipoliittinen linjaus helmikuulta 2013. Huokaisin helpotuksesta. Lupasin jopa selvittää virheen puoluejohdolta, jotta saataisiin tämän hetkinen kanta yleiseen tietoon ja väärät olettamat korjattua.

300 miljoonaa euroa lisää kotipalveluihin

Suomen Keskustan vaaliohjelma on paras! Siinä laitetaan suu säkkiä myöten. Sitten on aivan eri asia miten se toteutetaan, mutta selkeästi siinä on ajateltu, että rakenteisiin on pakko mennä.

Kokoomus –Suomi – Kokoomus fraasikirja

Tämä opas perustuu Kokoomuksen johtaman hallituksen toimintaan:

1) työn asettaminen etusijalle = Halpatyövoiman tuonti ulkomailta

2) osaamisen kääntäminen uuteen nousuun = Lopetetaan yliopistoja

3) hyvinvoinnin kehittäminen vaikeinakin aikoina = Hyvinvointipalveluiden yksityistäminen

4) tehdä Suomesta puhtaiden ja kestävien ratkaisujen edelläkävijä = Lisää viherveroja, pakkoja ja tukiaisia

5) vahvistaa Suomen turvallisuutta ja kansainvälistä asemaa. = EU:n mallioppilaana olo jatkuu ja lisäksi pyritään hinnalla millä hyvänsä Natoon

 

Kokoomuksella vai keskustalla Suomen tulevaisuudelle vaikuttavampi strategia

 

Kokoomus on tänään julkaissut strategisen hallitusohjelmansa. Aiemmin keskusta  julkaisi vastaavat omat tavoitteensa.

Kokoomus hakee korjausliikettä Suomen nostamiseksi viiden kohdan strategisilla tavoittella (esite aukeaa linkin sivulla):

Työn asettaminen etusijalle

Osaamisen kääntäminen uuteen nousuun

Hyvinvoinnin kehittäminen vaikeinakin aikoina

Ympäristö (Suomesta puhtaiden ja kestävien ratkaisujen edelläkävijä)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä