Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Vappupuheet

Pika-analyysi Halla-ahon vappupuheesta

Perussuomalaisten Helsingin piiri järjesti hienon Vappupiknikin tällä kertaa Hesperian puistoon, kun edelliset kerrat tapahtumat olivat Snellmannin patsaan edustalla Lönrotin kadulla. 

Paikan valinta Risto Rydin patsaalla oli onnistunut, puisto sopii vappuun hienosti, ja presidentti Ryti sopii perussuomalaisuuteen. Ryti sai sotasyyllisyysoikeudenkäynnissä kymmenen vuoden kuritushuonetuomion, josta hän istui kolme vuotta, kunnes presidentti Paasikivi armahti hänet. Tavallaan Ryti oli Suomen kansan sijaiskärsijä.

Vappupuheet ja vappusatanen

Joissain edellisissä vapun tilaisuuksissa nykyinen hallituksen muodostaja, Antti Rinne, lupasi vain pientä eläkettä nauttiville kansalaisille satasen lisää kuussa, puhtaana käteen, jos demarit saa asiasta päättää. Tämä tosin tapahtuisi minimissään vaalikauden aikana ja vain jos siihen satasen jakamiseen eläkeläisille on taloudellisia edellytyksiä.

Vappu ja vappupuheet

Perinteisesti vappu on ollut työväen ja ylioppilaiden juhla. Työväki on marssinut aatteensa puolesta ja on pidetty aatetta nostattavia vappupuheita.  Ylioppilaat ovat taas juhlineet vappua omalla tavallaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä