Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Ympäristöhaitat

Muovigate ja Totuusmedia

 

Wikipedia:

”Muovilaatujen runsaus estää muovin kierrätystä, koska muovien lajittelu siten, että niistä saataisiin käyttökelpoista muovia, on hyvin vaikeasti toteutettavissa. Sen sijaan nämä muovit kelpaavat useimmissa tapauksissa energiajakeeksi pakkauspaperien kanssa. Suurin osa muoveista voidaan polttaa energiajätteenä ilman, että muovista irtoaa haitallisia aineita.”

Yritysten ympäristölupien valvonta "omavalvontana" ei yksinkertaisesti toimi

Monet yritykset cleantech-alueella tarvitsevat toiminnalleen Aluehallintoviraston myöntämän ympäristöluvan, jonka noudattamisen valvonta on ELY-keskusten vastuulla. Tämä valvonta perustuu kuitenkin pääosin ns omavalvontaan eli käytännössä tuo yritys valvoo itse itseään. Kuva siitä että ELY-keskus aktiivisesti suorittaisi tarkastuskäyntejä yms on täysi illuusio. Kuinka hyvin pukki kaalimaan vartijana sitten toimii? Kerron tässä lähiasukkaiden karuja kokemuksia yhdestä yrityksestä ja sitä valvovasta Uudenmaan ELY-keskuksesta.

Tuusula laajentamassa Kelatien teollisuusaluetta, haitat Vantaan pientaloille

Tuusulan kuntakehityslautakunnassa käsitellään tänään 14.12.2016 Kelatien teollisuusalueen laajennushanketta 5 vuoden valmistelun jälkeen. Koko kaavaprosessissa Tuusulan vastaväitteistä huolimatta mielestäni heijastuu erikoinen tilanne: tuotot ja edut Tuusulaan, sen sijaan haitat kuntarajan taakse Vantaan pientaloasukkaille.

Työllisyyden nimissä moni on valmis tekemään mitä tahansa.

Kummeksun eräitä tahoja jotka haluavat ajaa energiapaletistamme kivihiilen mahdollisimman nopeasti alas ja samaan aikaan samat tahot haluavat nostaa turpeen suurella volyymilla energiapalettiin kivihiilen tilalle.

 

Kannattaako Suomen kasvattaa väestöään?

Väestönkasvusta käsitellään yleensä lähinnä globaalina kysymyksenä - väestö kasvaa jossain siellä kaukana lämpimissä maissa. Entäpä me? Missä vaiheessa Suomen väestönkasvu pitäisi pysäyttää? Mikä on Suomen tavoiteväkiluku? Niin perhepolitiikkaa kuin maahanmuuttopolitiikkaa pitäisi tarkastella tästä näkökulmasta. 

Viranomaiskontrolli pettää tuulivoimabisneksessä

Ennakkovalvonta Suomessa on pettänyt pahasti, sitä ei käytännössä ole, homma tarkoittaa toiminnanharjoittajaan kohdistuvaa viranomaiskontrollia, joka tapahtuu ennen toiminnan aloittamista. Lisäksi yleinen selvilläolovelvollisuus koskee kaikkia hankkeita, eikä pelkästään tuulivoimatoimijoita. Nyt odotetaan viranomaisten olevan selvillä hankkeista, ja kun eivät ole, homma on livennyt "pois käsistä".

Riippumaton meluntorjuntatyöryhmä on saanut työnsä valmiiksi! Lehdistötiedote!

Tuulivoimateollisuudesta riippumaton työryhmä on jättänyt tuulivoimameluun liittyvän raportin. Lehdistötiedote pidettiin viime viikolla, perjantaina 16.10.2015

Independent Noise Working Group – Press Release

http://scotlandagainstspin.org/2015/10/independent-noise-working-group-press-release/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Valtio vs. ylikansallinen yhtiö - miten paljon demokratiaa voi ostaa?

Chevron yhtiö aloitti öljynporaamisen Ecuadorin Amazonasin alueella vuonna 1964 ja jatkoi toimintaansa alueella vuoteen 1990. Tänä aikana yhtiö rakensi alueelle 221 pumppauspistettä ja kaivoi yli 1000 allasta, joihin dumpattiin raakaöljyä ja muita pumppauksen yhteydessä muodostuneita jätevesiä. Kaikki nämä ovat erittäin myrkyllisiä mm. syöpää aiheuttavien ominaisuuksiensa vuoksi.

Päijät-Hämeessä asukkaat vastustavat holtitonta tuulivoimarakentamista

Kansalaisten oikeuteen vaikuttaa teollisuusluokan tuulivoimaloiden sijoittumiseen liian lähelle asutusta asetetaan kyseenalaiseksi Suomen Tuulivoimayhdistyksen ry puheenjohtajan taholta. Kaikki se maailman höpötys tuulivoimasta kaadetaan nyt argumentteina Suomessa paikallisten asukkaiden päälle! Ei ole olemassa vertaisarvioitua tutkimusta tuulivoimamelusta, joka osoittaisi, että siitä olisi ihmisille haittaa... Ihmiset kuvittelevat perättömiä... Saksassa on rakennettu... Tanskassa on rakennettu... Tuulivoimaloita markkinoidaan hiljaisina jne.

Matalataajuinen melu pitää hereillä

Matalataajuinen melu yhdistettynä amplitudimodulaatioon aiheuttaa ihmisille ärsytyskynnyksen ylittävän melun, joka jatkuvana häiriönä haittaa nukkumista ja päivällä keskittymistä. Kyseessä on vakava häiriö ihmisten asuinalueeseen liitettynä. Nykyiset teollisuusluokan tuulivoimalat ovat häiriön aiheuttajana. https://soundcloud.com/mediehuset-ingeni-ren-a-s

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä