Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroopan johtajuus

Mitä Trump kertoo meistä?

 

Donald Trump on yhdessä mielessä virkistävä koheltaja. Hän vaikuttaa sekopäältä etenkin Twitterissä, mutta toisaalta monet hänen ratkaisuistaan herättävät Euroopassa ja Suomessa tutkimisen arvoisia reaktioita.

Merkel-EU Sodan ja rauhan kysymys?

EU ja etenkin euroalue on kulkenut kriisistä kriisiin jo vuosien ajan. Pakolaiskriisi ja Brexit-äänestyksen tulos ovat viimeisiä lukuja tuossa sarjassa. Näiden myötä erilaisia näkemyksiä ja toimia on tullut esiin entistä enemmän. Osa jäsenmaista on jo ilmoittanut, että ne eivät tule tiettyjä asioita hoitamaan samoin kuin muut. Myös suhtautuminen Britanniaan ja sen tulevaisuuden asemaan on ollut erilaista lähteistä riippuen, kommentit ovat vaihdelleet hyvin suvaitsevasta selvästi kriittisempään.

Syyrian sodan pääsyyllinen on vastuussa pakolaiskriisistä

Meuhkaaminen maahanmuuttajista ja turvapaikanhakijoista ihmetyttää – ja jopa kuvottaa. Politiikan helppoheikit keräävät tunteita herättävällä pakolaisasialla irtopisteitä, jotka ongelmien ratkaisemisen kannalta ovat merkityksettömiä. Valtamedia täyttyy uutisilla pintakuohuista.

Eugeniikka varmistaa ulkonäön ja älyn liiton

Viime päivinä naispoliitikot Merja Kyllösen johdolla ovat epäreilusti uhriutuneet, rappeuttaen sentimentaalisuuteen ruokkiessaan tervettä arvostelukykyämme sekä pyrkineet parjaamaan henkilöitä joiden ainoaksi rikokseksi jää rehellisyys todellisuuden edessä. He väittävät ettei ulkonäköpaine koskisi lainkaan miehiä, suostumatta näkemään että se vain ilmenee eri tavalla.

Suoraa demokratiaa Eurooppaan!

Lobbareiden ja hyvävelikerhojen etu painaa Euroopan päätöksenteossa usein enemmän kuin äänestäjien kanta. Järjestelmä on suunniteltu niin, että äänestäjän alkuperäinen mielipide on voitu monessa eri vaiheessa vaihtaa joksikin aivan muuksi ennen kuin lakeja lopulta säädetään. Lisäksi äänet eivät ole tasa-arvoisia, vaan 120 tuhatta ääntä saaneella edustajalla on parlamentissa yhtä paljon valtaa kuin 20 tuhannen edustajalla.

Kataisesta kova ja määrätietoinen Euroopan johtaja?

Suomen nykyinen pääministeri Jyrki Katainen ilmoittaa keväällä 2014, että hän pyrkii Euroopan johtopaikoille. Tätä ennen saman ilmoituksen ovat tehneet jo Timo Soini ja Olli Rehn.

Kataisella lienee kuitenkin tästä porukasta parhaat mahdollisuudet, koska hän rikkoo Suomen perustuslakia:

- euroon liittyminen ilman kansanäänestystä

- Suomen perustuslakiin kirjataan EU

- suomalaiset johtavat EU:n erikoisjoukkoja (lue mellakkakoita)

- Suomen kunnallinen itsehallinto on ajettu alas ja vapautettu EU:n palvelumarkkinat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä