Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Luonnonkatastrofit

Hyviä uutisia: luonnonkatastrofien uhka vähenee!

Kun ihmisiltä kysytään onko viimeisen sadan vuoden aikana luonnonkatastrofien aiheuttamien kuolemantapauksien määrä kaksinkertaistunut, pysynyt ennallaan vai vähentynyt puoleen, vastaa 90% ihmisistä väärin. Miten itse olisit vastannut?

Irma on ilmastotappaja

Väitetään, että ilmastonmuutoksen myötä rajut hurrikaanit olisivat lisääntymässä. Jatkossa myös Suomeen saapuvissa myrskyissä voisi yhä useammin olla hurrikaanin rippeet mukana. Joudumme varautumaan meilläkin pidempään myrksykauteen kuin aiemmin. Nykyisillään pahin kausi on marras-joulukuussa, mutta jatkossa se voi olla jopa syys-helmikuu. Tämä tarkoittaa myös sademäärien lisääntymistä, lumipeiteajan lyhentymistä ja myrskytuhoilta puustoa suojaavan roudan vähentymistä.

Laihat vuodet ja lihavat

Takana on seitsemän laihaa vuotta, vai oliko niitä jo enemmänkin?  Jossain. olisikohan raamatussa, on sanottu että seitsemän laihan vuoden jälkeen tulee seitsemän lihavaa?  Uskoisimmeko sitä?

Etäinen, kaukana kansasta: EU – Bryssel, jauhava virkakoneisto

(Tasavallan presidentti Sauli Niinistö käsitteli tekstissään |* kovin sanoin EU:ta ja sen johtomenetelmiä. Komissio on kaukainen, ylpeä ja luoksepääsemätön norsunluutorni, joka ei herätä luottamusta ja yhteishengen luontumista)

Jätevesien puhdistuslaitos puuttuu Talvivaarassa

Talvivaaran kaivoksen tuotanto on lähtenyt toimintaan ilman jätevesien puhdistamoa! jo maalaisjärkikin sanoo, että luvassa olisi pitänyt heti  alkuun olla vaatimus jätevesien puhdistamposta osana laitosta.  Ei pitäisi olla mitenkään mahdollista, että tällaisen tuotantolaitoksen jätevedet lasketaan suoraan luontoon. Toiminnan tässä vaiheessa pahin on jo tapahtunut ja tilanne vain huononee koko ajan. Kaivostuotannon alasajokaan ei voi onnistua ilman tehokasta jätevesien puhdistuslaitosta.

Palaavatko 1980-luvun metsätuhot?

Tämän vuoden suvi on ollut kylmä ja sateinen. Mikäli kesän luonne säilyy samanlaisena syksyyn saakka, saatamme kokea déjá-vu -ilmiön 1980-luvulle, jolloin ympäristökysymykset nousivat Suomessa eturivin uutisiksi ja mm. pitkään valmisteltu ympäristöministeriö perustettiin lähes maailmanlopun tunnelmissa.

Luonnonkatastrofit

Miksi niin moni ihminen kuoli luonnonkatastrofissa? Miksi niin vähän ihmisiä kuoli?

Miksi luonnonkatastrofeja tapahtuu? Miksei niitä satu useammin?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä