Juhani Kähärä Käytännönläheistä liberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta magneettikenttä

Astrofyysikko Valentina Zharkova ei usko IPCC:n sanomaan ilmaston lämpenemisestä

Videolla prof. Valentina Zharkova selostaa tutkimustaan auringon magneettikentistä ja auringonpilkuista ja tutkimustensa tulosten mukaan ennustaa auringon aktiivisuuden painuvan alhaiselle tasolle seuraavien auringon 11-vuotisten jaksojen aikana.

https://m.

Zharkovan tutkimus ennakoi heikkeneviä aurinkosyklejä ja kylmiä talvia pohjoiseen. Eli kun IPCC:n skenaariot vievät lämpenevään maailmaan, Zharkova lupaa päinvastaista ainakin talvien osalta.

Mitkä ovat maailman todelliset uhat

Auringon ultraviolettisäteily on haitallista maan eliöille ja kasveille. Ihminen pystyy suojautumaan tältä säteilyltä lisäämällä pigmenttiä iholla.

Lisäksi ilmakehään pääsee kosmista säteilyä. Auringon ja maan magneettikentät suojaavat kuitenkin enimmiltä säteiltä.

Maan magneettikentän voimakkuus vaikuttaa myös maan ilmastoon ja mahdollisesti ilmakehän hiilidioksidipitoisuuteen. Uusi tutkimus selvittää yhteyttä maan magneettikentän ja ilmaston välillä. "New perspectives in the study of the Earth’s magnetic field and climate"

Altistuminen vahvemmille magneettikentille työpaikalla lisää aivokasvainriskiä

Käsittelen seuraavassa eri ammattiryhmiä kattavaa tutkimustamme (Carlberg et al., 2017) , jossa kartoitimme aivokasvaimen (gliooma) riskiä.

Kun taivaan voimat järkkyvät

2000-luvulle tultaessa oli havaittu, että planeettamme magneettikentän voimakkuus on selvästi heikkenemässä.1 New York Times raportoi tiedesivuillaan 13.7.2004: "Maan magneettikenttä on heikentynyt 10-15% viimeisten 150 vuoden aikana joina sitä on osattu mitata."2 Tämän katsottiin olevan hyvin merkittävää, koska 150 vuotta on planeetan historiassa hyvin lyhyt aika ja 10-15% on vastaavasti varsin suuri osuus Maan kaltaisen kappaleen magneettikentästä.

Magneettikentän merkitys

Alzheimeriin sairastuvat yhä nuoremmat - katse ympäristötekijöihin

" Dementian ja muiden hermostollisten sairauksien nopeaa lisääntymistä ei voida selittää sillä, että väestö ikääntyy. Jo työikäiset kärsivät näistä sairauksista. Kuolemansyytilastoissa dementia, ALS and Alzheimerin tauti ovat vahvassa kasvussa. "

- Professori Colin Pritchard, Bournemouthin yliopisto

 

http://www.sciencedaily.com/releases/2013/05/130510075502.htm

 

EK ja kummalliset kommentit työntekijän suojaamisesta EMF-direktiivillä

Työntekijän terveyttä ei EK sääli tai edistä. Otteita heidän lehdistötiedotteestaan: "Direktiivin on sovelluttava ainoastaan sähkömagneettisten kentille altistumisen tunnettuihin lyhytaikaisiin terveys- ja turvallisuusvaikutuksiin. Sähkömagneettisten kenttien ei ole osoitettu aiheuttavan pitkäkestoisia terveysvaikutuksia. Sen vuoksi direktiivin ei pidä soveltua pitkäkestoisiin vaikutuksiin." 

http://www.ek.fi/ek/fi/ajankohtaista/uusi_ehdotus_ns_emfdirektiivista_sa...

 

Sähkömagneettiset kentät ja ilman laatu - Keskustelua allergiasta ja astmasta

Hyvä hengitysilma ei ole nykypäivänä mikään itsestäänselvyys. Kodeissa on monia tekijöitä, jotka vaikuttavat ilmanlaatua heikentävästi. Eräs vähemmän esillä ollut tekijä on sähkömagneettiset kentät.  Sähkömagneettisia kenttiä tuottavat kaikki kodin sähkölaitteet mm. valaisimet, sähköherätyskellot, hiustenkuivaaja, TV, tietokone, kännykkä, WLAN jne. Lisäksi koteihin ja työpaikoille kohdistuu kuormitusta myös esim. voimalinjoista, matkapuhelintukiasemista ja rautatien sähköjohdoista.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton (STUL) viestintä vaarantaa terveyden

Toivoisin, että Suomessa mikään työnantajaliitto ei enää välittäisi yhtä virheellistä tietoa kuin STUL (Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry).

Heidän vuonna 2010 julkaistu lehdistötiedote on täynnä suoranaisia valheita, jotka vaarantavat työntekijöiden ja mahdollisesti myös asennuskohteissa asuvien ihmisten terveyden:

Skannaus:    (kiitos SF)

https://www.scribd.com/doc/294953567

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä